Kultúra » Színház

Szabadtéri feltámadás Farkaslakán

Tamási Áron születésnapján, szülőfalujában indul az idei színházi évad.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

fotó: Csedő Attila
fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2014. szeptember 17., 10:37
0 hozzászólás. 

A székely író műveiből összeállított Rendes feltámadás című produkció szabadtéri előadásával indítja a 2014-2015-ös évadot a Tomcsa Sándor Színház társulata.

Az előadás része annak az emlékünnepségnek, amelyet a Tamási Áron Kulturális Egyesület szervez szeptember 20-án, Tamási Áron születésének 117. évfordulója előtt tisztelegve.

„A történet az élet fontos kérdéseit feszegeti, egy, az élete vége fele járó ember számadása az életéről. E pillanatban már nincs szükség manírra, hazugságra, önámításra, hiszen hiányzik az ezekből fakadó érdek. Az előadás az emberről szól, a székely észjárás és logika megfogalmazásában. Lesz, kinek a mondat ismerős, lesz, kinek az ember. De reményeink szerint legtöbben azok lesznek, akiknek mindkettő" – fogalmazta meg az előadásról Csurulya Csongor rendező, a társulat művészeti vezetője.

A Rendes feltámadás című „szomorú vígjátékot" szeptember 20-án, szombaton este 8 órai kezdettel a farkaslaki templomkertben felállított szabadtéri színpadon (rossz idő esetén szeptember 21-én, vasárnap a farkaslaki kultúrotthonban) játssza a társulat.

Az előadás a Színház Hargita megyének program része, mely Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Tamási Áron Kulturális Egyesület támogatásával valósul meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."