Kultúra » Színház

Berecz András angyali eljövetele és a márciusi műsorrend

A Háztűznéző mellett bábjáték és dráma, de még operett is szerepel a Tomcsa Sándor Színház e havi palettáján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Berecz András
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. március 03., 14:38
0 hozzászólás. 

Sűrű programmal érkezett a tavasz a Tomcsa Sándor Színházba. A hónap nyitányaként Berecz András, énekes és mesemondó előadását tekintheti meg a nagyérdemű. A Kossuth-díjas művész az Angyalfütty címet viselő estjét hozza el a székelyudvarhelyi közönségnek, amely a Kőkertben liliom című lemezsorozat harmadik része. Az ízes székely beszéddel és pajzán humorral tarkított mese a tánc illetve tánczene kialakulását beszéli el úgy, ahogy a budapesti származású előadóművész megálmodta.

Berecz András önálló estje március 9-én, hétfőn este 7 órától a Művelődési Ház koncerttermében lesz. A helyfoglalást és jegyváltást tanácsos minél előbb megejteni a jegypénztárban, ugyanis a helyek száma korlátozott. A belépő ára felnőtteknek húsz, diákoknak és nyugdíjasoknak tizenöt lejbe kerül.

Boldogság, gyere haza

A rendhagyó előadást követően sem áll meg az élet a színházban. A székelyudvarhelyi társulat rögtön az Angyalfüttyöt követő napon tovább keresi a boldogságát, a múlt héten bemutatott, Zakariás Zalán által rendezett Háztűnézővel. Gogol komédiája március 10-én, 11-én, 13-án, 19-én, 24-én, 25-én és 27-én 7 órakor kezdődik a megfelelő bérlettel rendelkezőknek.

Március 14-én Huszka Jenő és Szilágyi László kétfelvonásos operettjének ad otthont a Művelődési Ház nagyterme. Felnőttek 20 lejért, diákok és nyugdíjasok 12 lejért válthatnak jegyet a Csíki Játékszín, Mária főhadnagy című vendégelőadására.

E hónapban a kisebb korosztály is ki lesz szolgálva, hiszen a Tomcsa Sándor Színház bábtagozata újra elővarázsolja G. Szász Ilona morgolódó szekrénymanóját, Cókmokot, Nagy Regina rendezésében. A bábelőadást 17-én, 18-án és 21-én nézhetik meg az érdeklődők 10 illetve 12 órától, mindössze 5 lejes belépődíjért.

Végül, de nem utolsó sorban egy stúdió előadással kedveskedik a színházkedvelőknek a Manna Produkció, illetve a Zsámbéki Színházi Bázis. A közös produkciót, ami nem más, mint Shakespeare, III. Richárd című drámája, március 28-án, szombaton két alkalommal is láthatják: 16 és 19 órától. A 2015-ös Gyulai Shakespeare Fesztiválra is beválogatott darabra 20 lejért válthatóak jegyek.

További információk a Tomcsa Sándor Színház hivatalos honlapján kaphatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."