Kultúra » Színház

Változások előtt a színház

Vidovenyecz Edina távozik, többen visszatérnek, és férfi színész kerestetik a Tomcsa Sándor Színháznál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Barabás Árpád, a Tomcsa Sándor Színház művésze fotók: Balázs Attila
A társulat a Brahms és a macskák előadással szerepel Kisvárdán
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. június 16., 09:40
0 hozzászólás. 

Hamarabb hirdetnek bérletkedvezményt a Tomcsa Sándor Színháznál a 2016/2017-es évadra – ismertette Nagy Pál igazgató és Csurulya Csongor művészeti vezető szerdán, az intézmény sajtótájékoztatóján.

A következő évad kérdőjelekkel indul, ugyanis a színházigazgatónak a következő hetek valamelyikén versenyvizsgán kell bizonyítania, és személyzet-, illetve próbahelyhiánnyal is küzd a színház – mutattak rá az intézményvezetők.

Változik a társulat

Azt viszont már tudni, hogy Csurulya Csongor felesége, a békéscsabai származású Vidovenyecz Edina színésznő elhagyja a székelyudvarhelyi társulatot – férje szerint hazamegy, és nem tervez a színházi pályán maradni.

edina

A következő évadra visszatér a gyereknevelési szabadságról Varga Márta, Bekő-Fóri Zenkő, illetve újra a férfitábort gazdagítja a nemrég távozott Antal Csaba is. A színház viszont továbbra is keres "arra érdemes" férfi színészeket. A következő évadban előreláthatólag a megye többi színházával is együttműködnek majd – ismertették a szerdai sajtótájékoztatón.

A 2015/2016-os évad június 21-én zárul, a Toepler Zoltán és Garaczi László Brahms és a macskák című szövegéből készült előadással. Utána kihirdetik a nézők szavazatai alapján az évad legjobb színészét és színésznőjét. Június 24-én Kisvárdán ugyancsak a Brahmsot mutatják be.

bra4a

A következő évadban továbbra is műsorra tűzik A néma cipő története és Az égig érő fa című bábelőadásokat, a Zakariás Zalán rendezte Roberto Zuccót, Mrozek Nyílt tengerenjét, Az őrült naplóját, illetve a Harsányi Zsolt rendezte Tótékat.

Drámával indul, szerelemmel folytatódik az évad

Az új évad a DráMa fesztivállal kezdődik: szeptember 19. és 24. között a kortárs daraboké lesz a színház. A fesztivált azért hozták előbbre a megszokottnál, mert szeptemberben még elég nagy az esély a jó időre.

pletyka3

Az évad előadásai a szerelem és vágy tematikája köré csoportosíthatók: rögtön az első bemutató William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátéka lesz, 5 felvonásban, Zakariás Zalán rendezésében. Ezt követi majd a mondák és legendák alapján összeállított Csicser mesejáték (rendező: Csucsulya Csongor). A továbbiakban Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc Ibusárját (zenés-táncos huszerett) viszi színpadra Barabás Árpád. Ezt tervezik ünnepi előadásnak, amelyen a gyergyói Figura Stúdió Színház színészei is közreműködnének.

Választható és szabadelőadások

Februárban Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét, áprilisban Mika Myllyaho Káoszát vinnék színpadra, utóbbit Kató Zsolt szentgyörgyi rendezővel. Érdekesség, hogy a felnőttbérletek három azonos előadása (Szentivánéji álom, Ibusár, Csongor és Tünde) mellett egy választható: az A verzió szerint a Káosz, a B lehetőség szerint egy vendégelőadás fér még bele a bérletbe.

pletyka4

A diákbérlet a Szentivánéji álom, a Nyílt tengeren, az Ibusár és a Csongor és Tünde előadásokat tartalmazza. A gyerekbérlettel a Csicser, a gyergyói Figura Stúdió Színház előadása, illetve a Csíki Játékszín által színre vitt Hanyistók tekinthető meg.

A jegy- és bérletárak változatlanok maradnak, ugyanakkor nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a szabadelőadásoknak. Ezúttal júniusban már megvásárolhatók a bérletek, jelentős kedvezménnyel. Az előző évad bérleteseinek helyét augusztus 15-éig fenntartják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."