Kultúra » Tánc

Udvarhelyre jön a böjti előadás

A Háromszék nagysikerű táncelőadását csütörtökön lehet megnézni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

bojttolbojtig
Böjttől böjtig
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 16., 11:43
0 hozzászólás. 

Háromszék Táncegyüttes Székelyudvarhelyen mutatja be Furik Rita rendezésében a Böjttől böjtig c. táncszínházi produkciót. Az előadás a Művelődési Házban lesz március 17.-én 19 órától, jegyek elővételben a Művelődési Ház jegypénztáránál kaphatók.

Bánat vagy boldogság, test vagy spiritualitás, önkínzás vagy megtisztulás a böjt? Aki hittel böjtöl, megtisztul a világ dolgaitól, megőrzi a szívét, és újjászületik- vallja a felvidéki származású koreográfus-rendező- esélye van a gyűlöletet szeretetre, a rabságot szabadságra váltani, és az igaz szerelemhez eljutni. Énekek éneke, táncok tánca, szerelmek szerelme, istenek istene, böjtök böjtje.

Háromszék Táncegyüttes, erdélyi népzene, szenvedélyes felföldi vokál. Hagyományos és új. Férfi és nő. Szentháromság és ember. Egyidőben. Egy lírai impressziókkal telített, expresszív táncköltemény, érzelmektől fűtött belső monológokkal, Furik Rita rendezésében. A szeretet és a szerelem tüzének jegyében készült Élettánc, mint az Énekek Éneke.

A rendező munkatársa Ivácson László és Tőkés Zsolt voltak, a zenét Fazakas Levente és a rendező Furik Rita állították össze, a jelmeztervező szintén a rendező volt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."