Gazdaság » Piac

Káposztainvázió a piacon

Sok a káposzta, a termés is jó volt, nagyban olcsóbban lehet vinni, mint tavaly. Vénasszonyok nyara és termékei a városi piacon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac káposzta
Nagy mennyiségben árulják a káposztát.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. október 22., 10:47
0 hozzászólás. 

Tyúkot (27-40 lej egy darab) is lehetett kapni a nyúlak mellett, de sok már nem volt belőlük. Volt viszont káposzta hatalmas mennyiségben, ízes háromszéki beszéd kíséretében, az ára is egyre lennebb jön, hiszen 80 baniért már lehetett vinni, ha nagyobb mennyiségben vette az ember. Emellett burgonyából, valamint sárgarépából volt a legnagyobb a felhozatal a zöldségpiacon. Az árak nem sokat változtak a múlt hét óta, a káposztatermelőknél még mindig az 0,8-1 lejes ár megy, sem olcsóbban, sem drágábban nem láttuk kilóját.

Ugyanígy a burgonya ára még tartja magát a másfél lejes, kilónkénti áron. Torma is jó sok volt a földön és az asztalon, a csomó továbbra is két lej, de láttunk olyan akciót is, hogy három csomót öt lejért lehetett vinni.piacokt22ajo

Szép az áru és az idő is a piacon ezekben a napokban, válogatni lehet a minőségi termények között. Zöldparadicsomot is sok helyen árultak, ennek 2 lej az átlagos ára, akárcsak a kisebb fejű karfiolnak. A krizantémárusok már igen nagy számban voltak jelen a piac hátsó részén, a portéka is nagyon változatos. Különböző nagyságban, színben, sűrűségben jelennek meg a halottak napjára előkészített dísznövények, az árak is ezeknek függvényében változott. Egy átlagos, műanyagtartóban, földben tartott krizantémcsokor 10-15 lejbe kerül, de 3, 6, 7 lejért is láttunk. Egy hét múlva nagyobb és színesebb lesz a felhozatal.

Ízelítő az árakból:

 

Paradicsompaprika („gogos", kg) 6-8 lej

(Kibédi) hagyma (kg) 3-5 lej

Káposzta (kg) 0,8-1 lej

Burgonya (kg) 1,5 lej

Csemegeszőlő (kg) 3 lej

Sárgarépa (kg) 3 lej

Petrezselyem (kg) 5 lej

Alma (kg) 3 lej



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."