Kultúra » Tánc

Ropni fogják a Szejkén

Táncra perdül az egész város, több helyszínen is bemutatkoznak a néptáncosok. Ezen a hétvégén tartják az 52. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

szejke08
Kedvcsináló lesz a parkban is. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. május 10., 11:44
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, partnerségben Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal, idén május 12–13-án szervezi meg az 52. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivált.

Az interetnikus jelleggel megszervezett esemény meghívott tánccsoportjai május 12-én, szombaton 17 órától a székelyudvarhelyi Bethlen negyedi parkban ízelítőt adnak táncprodukcióikból, majd ezt követően, 21 órától nemzetközi táncház kezdődik a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház előcsarnokában.

Vasárnap, május 13-án 10 órától az örmény, görög, rutén, szerb, ukrán, horvát, orosz lipován, váci magyar népviseleti parádéra kerül sor Székelyudvarhely város három helyszínén: a Tábor negyedben, a Városháza téren és a Művelődési Ház előtt. Az ország különféle etnikumú néptánccsoportjai mellett Hargita megye jeles néptánccsoportjai is képviseltetik magukat: az Izva Csíkszeredából, a Kékiringó és a Serittő Székelyudvarhelyről, a Szilvamag Oroszhegyről. Ugyanakkor jelen lesz az abásfalvi hagyományőrző zenekar is.

A gálaműsor Szejkefürdőn 12 órakor kezdődik, ami rossz idő esetén 14 órától, a Székelyudvarhelyi Művelődési Házban lesz megtartva.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."