Kultúra » Zene

Shadows: az utolsó próba

Nem bomlott fel a zenekar, sőt, él és virul. És zenél. Csak új próbatermet keres, a régitől meg kell válnia.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

shadowsproba3
shadowsproba3
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 05., 15:15
0 hozzászólás. 

Múlt szerdán tartotta utolsó próbáját a székelyudvarhelyi Shadows zenekar – több mint nyolc évnyi muzsikálás után távozni kénytelenek jelenlegi próbatermükből. Az ok egyszerű: a zenekar a Haberstumpf-villa egyik alagsori helyiségében próbált, s mint ismert, az épületet az önkormányzat megvásárolta, várhatóan ide költözik majd a Haáz Rezső Múzeum.

Természetesen ezt egyszer egy hosszas felújítási, átalakítási folyamat előzi meg, de a jelek arra mutatnak, hogy a sok helyen romos épület takarítása hamarosan megkezdődik.

shadowsproba1

A Shadows zenekart négy fiatalember (Szigyártó Csaba – gitár, ének, Miklós Levente – basszusgitár, vokál, András Imre – gitár, Sándor Hunor – dob, ének) alkotja, a csapat 1998-ban alakult, azóta több száz koncertet adott. Nem mindig ez volt a felállása a dallamos rockzenét játszó együttesnek, hiszen korábban Demény Huba dobolt, Hunor volt az énekes, illetve az első években billentyűse is volt a zenekarnak Bokor Zsolt személyében, utóbbi 2002 januárjában (23 éves korában) öngyilkos lett.

Az együttest kellemes emlékek fűzik a néhány négyzetméteres próbateremhez, hiszen itt született a dalaik nagy része. Voltak mulatságos jelenetek is: az épület egy részét hajléktalanok lakták egy időben, s egyszer egy tévéstáb nyitott be a próbaterembe. „Ti vagytok a hajléktalanok?” – szólt a kérdés. „Nem, mi a hajlékonyak vagyunk!” – válaszolták nevetve a srácok, akik azt is mondhatták volna, hogy mi vagyunk a hajasok, ugyanis mind a négyüknek majdnem derékig érő haja van… A tévések viszont rögzítették két számukat és a hajléktalanokról szóló riport háttérzenéjeként használták fel.

shadows5

Az együttes jelenleg próbatermet keres: a mostaniból már elkezdték összeszedni a felszerelésüket s szándékaik szerint másutt, hasonló körülmények között folytatnák a zenekari próbákat. Amennyiben termet kapnak, azt napok alatt felszerelik, átalakítják az igényeik szerint – határozottságuk töretlen, nem szegi kedvüket, hogy éppen nincs ahol próbálni.

Ez volt a konklúziója a múlt heti utolsó repetíciónak, is, amikor barátokkal, sörrel és sok-sok saját szerzemény eljátszásával búcsúztak el a szívükhöz nőtt próbateremtől.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."