Kultúra » Zene

Grencsó Kifőzdéje a G. Caféba jön

Újabb minőségi dzsesszkoncert a G. Caféban: szombaton a Grencsó Kollektív Kifőzde játszik a kávézóban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Grencsó István
Sokoldalú zenész fúj a G. Caféban
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 17., 11:07
0 hozzászólás. 

A magyar dzsesszvilág egyik meghatározó alakja, Grencsó István szaxofonos és zenekara, a Grencsó Kollektív Kifőzde zenél szombaton este a G. Caféban. Ez a muzsika jellegzetesen improvizatív, modern, az úgynevezett free-jazz irányvonalához tartozik – a múlt heti Sárik Péter Trió-koncerttől nagyban különbözik, de biztosan mindenki talál benne érdekességet, különleges hangzást, illetve észreveszi azt a szenvedélyt, amivel Grencsó és együttese játszik.

Grencsó István a hetvenes években kezdte pályafutását, 1979-ben a Masina Jazz Csoport tagja lett, majd a Dresch Quartettben kezdett játszani, saját zenekarát, a Grencsó Kollektívát 1984-ben hozta létre.

A csoport változó nevekkel és zenészekkel napjainkban is koncertezik, Grencsó István sokoldalúságát viszont az is jelzi, hogy más zenészekkel és együttesekkel (pl. Kampec Dolores, Makám, Budbudas, stb.) is rendszeresen fellép. Rengeteg műfajban utazik egyszerre, játékának az imprivizáció a meghatározója, de dzsessz-sztenderdeket, pop- és népzenét is játszik, gyakran nyúl a klasszikusokhoz is.

Jelenleg Grencsó Kollektív Kifőzde néven játszanak egy erdélyi turnét, a zenekar tagjai: Grencsó István – szaxofon, basszusklarinét, fuvola, Pozsár Máté – zongora, Benkő Róbert – bőgő, Miklós Szilveszter – dob. A koncert a G. Café nagytermében lesz szombaton, október 20-án, kezdés 21 órakor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."