Kultúra » Zene

Jubilál a kamarazene fesztivál

Profi zenekarok és előadók szórakoztatnak: színvonalas és fülbemászó programkínálattal csábít a tizedik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

fotó: Haáz Sándor/archív
fotó: Haáz Sándor/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 05., 16:17
0 hozzászólás. 

A G. Egyesület 2003 szeptemberében indította útjára a régióban azonban azóta is egyedülállónak számító Székelyudvarhelyi kamarazene fesztivált.

A több napos zenei rendezvénysorozat az ötödik kiadásán öltött nemzetközi jelleget, így a műfajt képviselő hazai előadók mellett neves külföldi előadóművészeket is volt alkalmunk meghallgatni Udvarhelyen.

A marosvásárhelyi Tiberius Quartet visszatérő vendége a fesztiválnak- rajongóik idén sem maradnak hoppon, ugyanis a vonosnégyes nyitja meg a november 8-15. között megrendezett jubileumi kiadást is.

A felhozatal ebben az évebn is nívós és közönségbarát. A szervezők reménye, hogy a minőségi produkciókra minden eddiginál többen lesznek kíváncsiak, a köncertek nem csak Udvarhelyről, de a környékről, sőt, a megye határain kívülről is vonzzák majd a közönséget.

„A Bethlen Gábor Alap jogelődjétől, a Szülőföld Alaptól elnyert támogatásoknak köszönhetően is sok sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött, idén már hatodik alkalommal lesz nemzetközi a fesztivál. A meghívott hazai előadók többsége is nagy sikerrel szerepelt nemzetközi versenyeken, fesztiválokon. Ők a marosvásárhelyi, kolozsvári, berlini, vagy a bécsi filharmóniák zenészei. A már nagy tapasztalatú- és tudású együttesek mellett frissen alakult zenekarokat is meghívunk, mivel továbbra is szeretnénk fellépési lehetőséget biztosítani fiatal, a közönség számára még ismeretlen zenészek számára. Ezek a társulatok Udvarhelyszékről és környékéről kerülnek ki, ezzel ösztönözve a helyi fiatal zenészeket még több munkára, magasabb színvonal elérésére"- fogalmaznak a szervezők, akik szerint igény van egy ilyen jellegű, a város kulturális életének rangot adó és a klasszikus mellett a modernebb hangzásvilágú zenét is népszerűsítő fesztiválra.

A jubileumi Kamarazene fesztivál részletes programja, az előadók neve, a koncertek kezdési időpontja a fesztivál honlapján olvasható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."