Kultúra » Zene

Tizenkettedszerre lesz Kamarazene Fesztivál

Vasárnaptól péntekig minden nap hallgathatsz klasszikus zenét, ha esténként bemész a Szent István-terembe, ahol a G. Egyesület őszi rendezvényét tartják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

tiberiuskvartette
A Tiberius Quartet kétszer is fellép a fesztiválon. Fotó: www.facebook.com/tiberius.quartet
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. november 04., 14:50
0 hozzászólás. 

Vasárnap 19 órakor Lokodi Rozália (oboa), Bordos Kinga (zongora), Adrian Stanciu (brácsa), valamint a Tiberius Quartet fellépése nyitja a XII. Kamarazene Fesztivált. Igényes zenei fesztiválról, minőségi koncertekről van szó, az elmúlt több mint tíz évben az udvarhelyi közönség megszokhatta, hogy igen színvonalas koncerteket élvezhet a kitűnő akusztikájú díszteremben.

Idén is lesznek visszatérő vendégek, illetve új meghívottak is – kedd kivételével minden koncert 19 órakor kezdődik. Kedden a Percepcionális absztrakciók címet viselő magyarorszégi produkciót hallhatjuk, de aznap 19 órától fellép még Bartha Lajos (hegedű), Kovács Éva (fuvola), Simina Trifescu (brácsa), Metz István (cselló), valamint a Tiberius Quartet is. Azt megelőzően, hétfőn a Murvai Márta, hegedű (Németország), Joachim Eijlander, cselló (Hollandia), Frank van de Laar, zongora (Hollandia), Réman Zoltán, klarinét négyes Schumannt, Bachot és Mozartot játszik.

Szerdán a Flautett fuvola kvartett és a Giocoso kvartett muzsikál, csütörtökön a Lakatos György (fagott), Virág Emese (zongora), Haáz Bence (oboa), Elmauer János (trombita), Kovács Gergely (zongora) ötös zenél majd, műsorukon többek között Corelli, Hollós Máté és Bach-művek szerepelnek. Pénteken egy nagyobb csapat (Lokodi Károly, Joachim Eijlander, Frank van de Laar, Maier Marius, Sántha Huba, Ábrám Endre, Veress Gáspár, Iszlai Renáta, Kónya Attila) zárja majd a fesztivált, többek között Debussyt, Beethovent és Grieg-et játszva.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."