Kultúra » Zene

FUNKorporation: három óra buli!

Akár Erdély hangja is lehetne, a zenekar pedig az élő zene itteni zászlóvivője. Pénteken a Septimiában koncerteznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

horvathhanna1
Különleges hangja van az énekesnőnek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. február 28., 14:28
0 hozzászólás. 

Egy esős decemberi szombat délutánon kávézgattam Budán Szűcs Krisztiánnal, a Heaven Street Seven énekes-szövegírójával, s éppen arról beszélgetünk, hogy milyen jó koncerteken volt mostanában. Mondja, hogy nemrég Kolozsváron játszottak, s az Euphoria Music Hallban egy nagyon jó zenekart látott egy „nagyon jó énekesnővel".

FUNKorporation

A nevükre nem emlékszik, csak arra, hogy az előzenekaruk volt a KMDSZ Gólyabáljának afterpartyján. „Nagyon ritkán lát az ember olyant, hogy feldolgozásokat játszó zenekar kiváló legyen, de ők egyszerűen nagyon jól tolták." – mondta a kávé felett Krisztián. Azóta utánanéztem az zenekarnak, s a kolozsvári FUNKorporation néhány videóját látva mindenkinek tudom ajánlani. S hogy nemcsak a népszerű, ismert slágereket tudják nyomni, hanem kiváló kocsmahangulatot is teremtenek a Hanna hangával, arra ez a videó is bizonyíték.

S itt az alkalom: koncertsorozatot indított a Septimia, s pénteken este a FUNKorporation lép fel a Bowling Bárban. A csapat főleg a Kolozsvárra és koncertekre sűrűn látogatóknak lehet ismerős, illetve azoknak, akik követték tavaly a Médiabefutót, akinek pedig nem az, az nézzen be a Septimiába.

A FUNKorporation nem egy sítlust nyom csak (bár nevében is hordoz erre való utalást), mert a balkán-reggae-től a jazzig sok minden kihallatszik belőle. Többek között erről is beszélgettünk a zenekar dobosával, Bajusz Gáborral.

bajuszgabor1

A zenekar Kolozsváron tanuló diákokból verődött össze, de te már korábban is más együttesekben játszottál. Hogyan jöttetek össze?

Igen, én is, illetve egy-két másik tagja is a zenekarnak más együttesekben játszott. Annakidején létezett a The Alternate Fun Project zenekar, ebben én még nem voltam benne, de 2011 szeptember elsején volt egy doboscsere, amikor én bekerültem, s akkor az egész együttes iránya megváltozott.

A funk szó benne van a zenekarnévben, eszerint a zene is ilyen stílusú?

Igen, főleg a funky jellemzi a stílusunkat, de nem feltétlenül szorítkozunk erre, ez csak hangzásbeli dolgot jelent, mert a dalaink nagyon változóak. A jazz-standardektől elkezdve a balkáni és erdélyi népzenéig sok mindent beleötvöztünk: egy kis soul, egy kis blues, s néha egy kis rockzene is. De az elektronikus zene is nagy hatással van ránk és azt is próbáljuk beépíteni. Nyilván az együttes még nagyrészt feldolgozásokat játszik, de már készülnek saját dalok is.

Az énekesnőtöknek, Horváth Hannának nagyon érdekes hangja van, felfigyelhettünk rá például a Médiabefutón, vagy abban a bizonyos Fészbuk Dzsenerésön-videoklippben. Mennyire határozza meg az ő hangja a FUNKorporationt?

Nagyon is! Az ő vokális tehetsége mindenképpen, tehát a dalválasztásnál is. Amikor dalokat írunk vagy feldolgozásokat választunk ki, akkor mindig kipróbáljuk azt, hogy mi az, ami neki jól áll vagy a hangjának fekszik és az az igazság, hogy mi is rajongói vagyunk a hangjának.

Általában mekkora koncerteket szoktatok játszani?

Nagyon változik, attól függ, hogy milyen rendezvényről van szó. Játszottunk már fesztiválon is, de voltunk már nagyon kicsi kávézóban is, ahol nyilván visszafogottabb kell legyen ez az egész. Talán ezért is van egy olyan felállása is a zenekarnak, hogy FUNKorporation Acoustic, amiben inkább csak hárman lépnek fel sokkal visszafogottabban játszanak. Nyilván fesztiválon vagy nagyobb bulizó helyeken több órás koncerteket szoktunk adni, ott mindent beleadunk, remélem, így lesz Udvarhelyen is. Elég hosszú repertoárral készülünk, kábé három órás lesz a buli!


FUNKorporation-koncert

 

Horváth Hanna – ének, Szántó Lóránd - basszusgitár, hegedű, Sándor Lackó - klarinét, basszusgitár, Bajusz Gábor – dobok, Halmen József – gitár, Túrós Tamás – harsona

A koncert a Septima Bowling Bárban lesz, pénteken, március 1-én 23 órai kezdettel, belépő nincs, asztalt foglalni a 0742114391-es telefonszámon lehet.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."