Kultúra » Zene

Udvarhelyen koncertezik a Remember Enescu

A Székelyföldi Filharmónia meghívottja a neves kamaraegyüttes, amely március 6-án, szerdán lép fel városunkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

remember enescu
A zongoraduó Mozart-műveket ad elő. Fotó: wordpress.com.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. március 05., 17:05
0 hozzászólás. 

A Szent István teremben 18 órától kezdődő kamarazenei est műsorán Mozart-művek szerepelnek: D-dúr szonáta, KV 381 (1772), B-dúr szonáta , KV 358 (1774), C-dúr szonáta, KV 521 (1787), F-dúr szonáta, KV497 (1786) és C-dúr szonáta, KV19d (1765).

Névjegy:

A Remember Enescu kamaraegyüttest két fiatal zenész, Corina Răducanu és Eugen Dumitrescu alkotja, akiket a zenetörténeti korszakok felfedezése iránti lelkesedés fűz össze. Az együttes tagja, akik zongoraduóként járják a világot, műsorukban a négykezes zongoraműveket rendkívül expresszív előadásban szólaltatják meg.

A repertoár változatossága, az együttes alternáló hangszíne, a zenekritikusok és a közönség értékelése nyomán a Remember Enescu együttest számos fesztiválra meghívták. Felléptek a a bukaresti George Enescu Nemzetközi Fesztiválon, a „Constantin Silvestri" Nemzetközi Fesztiválon, a Bukaresti Nemzeti Zeneegyetem által első alkalommal szervezett Chei fesztiválon és több mint 150 koncertet adtak már különböző helyszíneken.

Corina Răducanu és Eugen Dumitrescu a Bukaresti Nemzeti Zeneegyetemen végezték felsőfokú zenei tanulmányaikat, ugyanezen intézményben végezték magiszteri tanulmányaikat és doktoráltak. Corina Răducanu a bukaresti Dinu Lipatti zenei szakközépiskola tanára; Eugen Dumitrescu a bukaresti Mozatinno zenei- és alkotóműhely alapítója és tanára. A két fiatal művész a bukaresti Magyar Kulturális Intézet által szervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottja volt 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben.

Az estre a filharmóniás bérletek érvényesek, belépőt  elővételben a Művelődési Ház jegypénztárában, illetve a koncert helyszínén, kezdés előtt is lehet vásárolni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."