Kultúra » Zene

Tóth Kati: klasszikus hegedűsből énekesnő

Folytatódik a Septimia Back to Live koncertsorozata, pénteken Tóth Kati és zenekara játszanak a Bowling Bárban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

tothkatijo
Hat éve egyre jobban énekel
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. április 12., 10:11
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyre már több éve jár koncertezni, korábban főleg a G. Caféban lépett fel a marosvásárhelyi énekesnő, duóban zongoristával vagy gitárossal. Az utóbbi időben többször koncertezett a többségében udvarhelyiekből álló Dé Lá Funk együttes vendégeként is. Már gyerekkora óta zenél, poposabbra néhány évvel ezelőtt vette a dolgot.

Hány dalt tudnál elénekelni egy műsor alatt?

Tegnap volt egy ötórás próbánk, az azt jelenti, hogy öt óra alatt úgy negyven-ötven dalt sorban.

Ez azt jelenti, hogy ha a közönség is olyan, és nagyon odateszitek magatokat, akkor harminc-negyven dalt is elő tudtok adni?

Igazából ez felkészülés kérdése, mert ha tudunk egy időintervallumot, akkor nem fogunk neki negyven dalnak abban, hanem kidolgozunk egy komolyabb, színvonalasabb repertoárt. Ha adódik egy ilyen helyzet, akkor alkalmazkodunk és lehet ilyet, persze.

Mióta foglalkozol az énekléssel, a zenéléssel?

Az énekléssel körülbelül öt-hat éve foglalkozom komolyan, próbálom profi szintre emelni, de konkrétan zenélni hat éves koromban kezdtem, amikor nekifogtam hegedülni, aztán később zongorázni, s zeneelmélettel is foglalkoztam kiskorom óta.

Ez odáig fejlődött, hogy elkerültem Bécsbe egy zenekarba, ott hegedültem, aztán itthon zenepadagógiát tanultam, de mellette dolgoztam sokat a színisekkel, a színiakadémián, és a színházban dolgoztam előadásokban, zongoráztam és hegedűltem.

Az éneklés vele együtt jött, mert közben volt klasszikus canto meg szolfézs meg mindenféle, ami a hangot igénybe vette. De ez pár éve van, hogy popra viszem az utat, és komolyabban foglalkozzak a hangommal. 2010-ben jelent meg az első dalom, előtte három évvel azért komolyan nekifogtam.

A mostani zenekarod kikből áll és milyen repertoárt játszotok?

A zenekar egy nagyon jó felállás, profi zenészeket válogathattam össze. A doboknál Asztalos Zsolt lesz, aki az Eurovíziótól elkezdve Erdélyben, Bukarestben és az anyaországban is nagyon sokat játszott, nagyon tapasztalt. A billentyűs Móriczi Miki, aki már kísért engem a G.-ben, most Keresztes Ildikóval volt egy színpadon, ő is nagyon felkészült.

Nagy-Árkosi Árpád gitáros szintén nagyon tapasztalt, Hadnagy Attila a basszusgitáros, aki Udvarhelyen nagyon ismert, a színpadon is nagyon jól néz ki, és mellette nagyon profi. Csináltunk egy jó kis produkciót.

Hangsúlyt fektetek arra, hogy a saját dalaim is szólaljanak meg, a többi része pedig mindenképpen buli, csomó olyan dalt válogattam ki, ami szerintem közel áll hozzám, az én stílusom. Teljesen magamra szabtam az egészet, az első fele kicsit előadásszerű lesz, hogy bemutassam a munkámat, a második táncos rész lesz.


Tóth Kati-koncert


Nagy-Árkosi Árpád – gitár, Hadnagy Attila – basszusgitár, Asztalos Zsolt – dobok, Móriczi Miklós – billentyűk, Tóth Kati – ének.


A koncert a Septimia Bowling Bárban lesz, pénteken, április 12-én 22 órai kezdettel, belépő nincs, asztalt foglalni a 0742-114391-es telefonszámon lehet.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."