Kultúra » Zene

Dé Lá Funk: új énekesnővel a Septimiában

Folytatódik a Septimia Back to Live koncertsorozata: pénteken késő este a Dé Lá Funk új énekesnővel csap bulit a Bowling Bárban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

cameliaf
Camelia másfél hónapja énekel a Dé Lá Funkban
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 07., 14:17
0 hozzászólás. 

A Dé Lá Funk zenekar majd nyolc év után országszerte ismert lett, hiszen kevés az a város, ahol még nem léptek fel. A többségében udvarhelyi, de Kolozsváron tanult vagy élő zenész srácok minőségi élőzenét játszanak, ezért nem csak koncertekre, hanem lakodalmakba és magánbulikra is gyakran meghívják őket.

A csapatba másfél hónapja került egy énekesnő (az elmúlt években a marosvásárhelyi Tóth Kati volt a Dé Lá Funk vendégénekesnője), illetve az eddigi billentyűs Orosz-Pál József helyét egy szintén udvarhelyi zongorista, a Koala Jazz Bandből ismert Enyed Károly vette át. Bodnár Róberttel, a zenekar énekesével beszélgettünk.

Mennyire változtatta meg a repertoárt az, hogy múlt év végén két új zenész került a Dé Lá Funk zenekarba?

Nagyon nem változott, csak annyival, hogy megtanultunk új dalokat is, ami jobban átjön az énekesnőnek is. Vannak új dalok, de ezek sem feltétlenül azért, mert újak a tagok.

Először léptek fel az új énekesnővel, Cameliával. Az eddigi próbák alatt hogy vettétek észre, mennyire talál a Dé Lá Funk világába?

A próbák alatt rájöttünk arra, hogy nagyon találunk és olyan, mintha rég együtt játszanánk. Ő lényegében egy profi, illetve hát egy nagyon jófej csaj! Majd meglátjátok!

Vannak-e olyan terveitek, hogy különböző vetélkedőkön, tehetségkutatókon vegyetek részt?

Nincsenek, nem szeretnénk. Mi akarjuk felépíteni az úgynevezett karriert. Beszélgettünk róla, de az az igazság, hogy nem a mi világunk.

A Dé Lá Funk létezése óta számoltátok össze, hogy kb. hány koncertet adtatok?

Jujj, nem számoltuk... 2005. szeptembere óta vagyunk együtt, szerintem nagyvonalakban több mint kétszáz koncert kellett, hogy legyen. Nem számoltuk eddig, s szerintem már nem is tudjuk összeszámolni, mert nem jegyeztük.

Az előbb említetted, hogy a Dé Lá Funk világa. Ezt a világot hogyan foglalnád össze néhány szóban?

Jó hangulatú, bulis világ humorral meg jó zenével. Az, amit szeretünk csinálni.


Dé Lá Funk-koncert


Bodnár Róbert – ének, Camelia Fărăgău – ének, Kolumbán Zoltán – basszusgitár, Bogáti Bokor Ákos – gitár, ének, Enyed Károly – billentyűk, Bíró Endre – dob.

A koncert a Septima Bowling Bárban lesz, pénteken, március 8-án 23 órai kezdettel, belépő nincs, asztalt foglalni a 0742-114391-es telefonszámon lehet.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."