Kultúra » Zene

Újra kórusban énekel az ifjúság

Csütörtökön kezdődik és vasárnap zárul a Bárdos Lajos és Palló Imre nevét viselő Éneklő ifjúság kórusfesztivál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

korus
Négy napig újra az ifjúsági kórusoké lesz a főszerep. Fotó: palloimre.ro
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. április 24., 12:16
0 hozzászólás. 

Április 25-28. között tizenkilencedik alkalommal ad otthont városunk a Dr. Bárdos Lajos- Palló Imre Éneklő Ifjúság kórusfesztiválnak. A négy napig tartó, műfajában egyedülállónak számító kulturális rendezvényt a Dr. Palló Imre Alapítvány hívta létre és szervezi meg évről évre, közösen a művészeti szakközépiskolával, azzal a szándékkal, hogy a nagy múltra visszatekintő helyi kórushagyományok ne merüljenek feledésbe.

A fesztivál kiváló lehetőséget nyújt a határon inneni és túli ifjúsági kórusoknak a bemutatkozásra, a műfajt kedvelőnek pedig arra, hogy színvonalas hangversenyeket hallgathassanak meg.

A 19. kórusfesztivál nyitánya ezúttal is a művészeti szakközépiskolások képzőművészeti tárlata lesz, amelynek megnyitóját április 25-én, csütörtökön délután 6 órától tartják a Művelődési Házban.

Pénteken, április 26-án 17 óra 30 perctől a debreceni Liszt Ferenc-díjas Berkesi Sándor karnagy tart zenetudományi előadást a D3 Stúdióteremben. Az előadás után a népdal- és szólóénekesek bemutatkozó hangversenyére kerül sor.

A gyermek és ifjúsági kórusoké lesz a Művelődési Ház nagyszínpada április 27-én, szombaton délelőtt 9 óra 30 perctől. A fesztivált a vasárnapi, április 28-i egyházzenei hangverseny zárja, amelyet délelőtt 10 órától a Ferences templomban lehet meghallgatni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."