Kultúra » Zene

Kezdődik a kórusfesztivál

Április 27. és 29. között 18. alkalommal szervezik meg a Bárdos Lajos – dr. Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztivált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Itthon_muvelodes
fotó: archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. április 27., 15:27
0 hozzászólás. 

A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a dr. Palló Imre Alapítvány által a helyi kórushagyományok életben tartását, a székelyföldi kóruskultúra ápolását célul kitűző, három napos rendezvényén tizennégy ifjúsági kórus vesz részt. A rangos seregszemlén a házigazdák mellett budapesti, székesfehérvári gyergyószentmiklósi, szászrégeni, segesvári, csíkszeredai, farkaslaki, sepsiszentgyörgyi ifjúsági kórusok lépnek fel. A korábbi évek hagyományainak szellemében a közös zárókoncerten egyházzenei kórusművek csendülnek fel.

A rendezvény a művészeti iskola képzőművész szakos diákjainak munkáit bemutató kiállítással vette kezdetét. Április 27-én, pénteken 16 óra 30 perctől a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolájának dísztermébe, László Judit zenetanár Mitől magyarabb az 55. zsoltár? Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus művének aktualitásáról szóló zenetudományi előadására várják az érdeklődőket. Az előadás után bemutatkoznak a művészeti szakközépiskola népdal- és szólóénekesei-tanárok és diákok, de fellépnek a vendégkórusok szólistái is.

Április 28-án, szombaton 9 óra 30 perctől a Művelődési Házban kezdődik a gyermek és ifjúsági kórusok hangversenye.

Április 29-én, vasárnap 10 órától a Ferencesek templomában egyházzenei hangversenyt hallgathatunk meg. Közreműködik a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium Kicsinyek Kórusa, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Felső Tagozatos Kórusa, a budapesti Andor Ilona Gyermekkar, a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Bárdos Lajos Gyermekkara, valamint a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Vegyeskara.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."