Kultúra » Zene

A házbontó jazztrió Udvarhelyre jön

Lebontják a házat, legalábbis Sárik Péter szerint. A Benito Gonzalez Trió a G.-be jön csütörtökön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

benito
Világhírű zenészek jönnek a G. Caféba
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. június 12., 15:07
0 hozzászólás. 

"Kedves erdélyi barátaim! Óriási butaság lenne nem elmenni a Benito Gonzalez Trió koncertjére (Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely)! Én ma este hallottam Pesten, eszméletlen, lebontják a házat! Szóljatok minél több embernek, ezt látni, hallani kell!".

Ezeket a sorokat az ismert kortárs magyar jazz-zongorista, Sárik Péter kedden osztotta meg a Facebookon, s talán ennél jobb ajánlólevél nem is kell annak a zenekarnak, amelyik csütörtökön este 9 órától lép fel a G. Caféban.

Péter szavai nem tűnnek túlzónak, ha belenézünk a trió néhány felvételébe, hiszen mind az együttes vezetője, a zongorista Benito Gonzalez, mind a nagybőgős Essiet Okon Essiet, mind pedig a 15 éves, csodagyereknek számító Hodek Dávid dobos szenzációsan muzsikálnak.

Benito Gonzalez egy világhírű jazz-zongorista, aki a legnagyobb fesztiválokon és a leghíresebb jazz-klubokban szokott fellépni világszerte. Első önálló lemeze 2004-ben jelent meg Starting Point címmel, egy évvel később megnyerte az egyik legrangosabb amerikai jazz zongoraversenyt, három éve pedig a JazzTimes-tól megkapta a világ egyik legkiemelkedőbb új jazz-művésze címet, illetve megjelent a második lemeze, a Circles is.

Benito most olyan társakkal játszik triójában, mint Hodek Dávid, illetve New York egyik legkeresettebb nagybőgőse, Essiet Okon Essiet – utóbbi olyan muzsikusokkal játszott már, mint Art Blakey, Benny Golson, Johnny Griffin, Kenny Kirkland, Mike Stern, Kurt Elling és még sorolhatnánk.

davidhodek

A mindössze tizenöt éves Hodek Dávid már három évesen dobolt, öt évesen már Jávori Vilmos tanította. 2010-ben jelent meg első lemeze The First címmel, és még ebben az évben átvehette a Hans Koller Preis Talent of the year díját. Csodagyerekként tartják számon, ilyen fiatalon szenzációs szinten dobol, több zenekarban is játszik. Csütörtökön pedig a G. Caféban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."