Kultúra » Zene

Újra Udvarhelyen a Palomita Show

Latin vér és ska zene: újból itt a Palomita Show, szombat éjszaka szabadtéri koncerten. Nem táncosok, hanem zenészek, de megtáncoltatnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

palomitashow
Fotó: www.thepalomitashow.com
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. augusztus 15., 10:40
0 hozzászólás. 

A Bécsben élő, nemzetiség szempontjából nagyon vegyes társaság muzsikája az utóbbi években a ska irányába tolódott el. Rendszeresen koncerteznek Nyugat-Európában, több lemezük is megjelent. A legutóbbiak, a La Familia Quintano stúdióalbum 2009-ben, illetve a Live Diagnostic koncertlemez 2011-ben jelentek meg.

A nemzetközi csapat tagja a gitáros Hadnagy Árpád is, aki Székelyudvarhely szülötte – középiskolás korában, a kilencvenes évek elején a Villon és a Macskaméz együttesekben gitározott, kolozsvári egyetemi évei alatt (a Gheorghe Dima zenekadémián végzett) a Guadalquivir flamenco-zenakarban játszott.

Bokor Tünde énekesnővel a Mondala zenekart alkották, ebben a flamencót ötvözték a magyar népdalokkal, 2006-ban lemezük jelent meg Határvidékek balladája címmel. A bécsi konzervatóriumban tanult, a Palomita Show egyik alapítója.

A zenekarban Árpád mellett olyan muzsikusok játsznak, mint Edaniel Madera (ének, gitár, ütőhangszerek), Marco Fitz (basszusgitár), Arthur Milan (billentyűk) és Bernhard Koeper (dob).

Az együttes korábban többször is játszott Székelyudvarhelyen, többek között az ifjúsági házban, a Digital 3 Televízió nagytermében és a G. Caféban, legutóbb 2009-ben koncerteztek itt. A mostani koncert szombaton késő este, 23 órai kezdettel lesz a IV. Szent István-napok nagyszínpadán, a Városháza téren.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."