Itthon » Közélet

Szent István-napok: ki kapja a város kulcsát?

Egyelőre sikertörténetnek bizonyul az idei ünnepségsorozat: sikerült elkerülni a sörfesztiváljelleget. Nem a tömeg volt a jellemző.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

korus
A tatabányai Bárdos Lajos Vegyeskar fellépése szombaton délután
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. augusztus 19., 15:16
0 hozzászólás. 

Szombaton délelőtt kezdődött, és kedden este tűzijátékkal ér véget a IV. Szent István-napok a polgármesteri hivatal szervezésében – a rendezvénysorozat előtt úgy hírlett, hogy inkább kulturálisra szabják a köntösét, mintsem sörfesztiválosra, s két nap után el is mondható, hogy nagyjából sikerült.

Habár a legnépszerűbb programpontnak Péter Szabó Szilvia félplayback-showja bizonyult, az olyan előadók műsorára is megtelt a ferencrendi templom előtti tér, mint a Háromszék vagy a Hargita népi együttesek, illetve szombat éjszaka a bécsi, de igencsak nemzetközi csapat, a Palomita Show. Utóbiban egy székelyudvarhelyi zenész, Hadnagy Árpád gitározik, s nem egy vélemény sugallta azt a szervezőknek, hogy évente egyszer-kétszer bizony jó volna olyan produkciót is műsorra tűzni, amihez külföldön élő, de székelyudvarhelyi vagy környékbeli művész is hozzájárul.

Harcra koncert, tűzijáték

A vasárnapi meleg délutánba belefért a harci, illetve baranta-bemutató, este pedig több mint hatvan gyémánt-, arany- és ezüstlakodalmas házaspárt köszöntött a polgármester a hivatal épületében. De nemcsak az idősek, hanem a gyerekek is kaptak maradandó élményt hiszen a mesebarangolástól a gyerekkoncertig többféle program várta őket is a város központi részén, ahol a helyi termelők is kivehették részüket az ünnepségből, hiszen az alkalomból újra közszemlére tehették és kínálhatták termékeiket.

Hétfőn két kiállítást nyitnak meg a múzeumban, a rendezvénysorozat pedig kedden este csúcsosodik ki a felújított Márton Áron téren, ahol új kenyeret szentelnek, majd tűzijáték zárja a négy napot. Egyelőre titok, hogy ki kapja aznap 20 óra 20 perctől a város kulcsát (a megelőző években Finta Béla, dr. Balla Árpád és Péter Attila részesültek e megtiszteltetésben), de a szervező hivatal szerint mindenképpen olyan ember, akinek tevékenysége a város érdekét, hírnevét is szolgálta.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."