Kultúra » Zene

Fülön csíp a Bolyai Nyári Akadémia

Zenész és képzőművész tanárok nyári továbbképzője zajlik Udvarhelyen. Délutánonként koncertekkel lepik meg a közönséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Tanulnak és zenélnek a tanárok fotó: life.hu
Tanulnak és zenélnek a tanárok fotó: life.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 15., 18:44
0 hozzászólás. 

Hétfőn kezdődött a 22. Bolyai Nyári Akadémia Csíkszeredában, melynek kihelyezett tagozatán, Székelyudvarhelyen a zenész és képzőművész tanároknak tartanak továbbképzőt. A Stratégiák és módszerek a differenciált művészeti oktatásban című egyhetes képzésre 40 tanár érkezett itthonról, Magyarországról és Ausztriából. Nemcsak tanulnak, a közönségnek is örömöt szereznek a vendégek, esténként hangversenyekkel lepik meg a komolyzene kedvelőit.

Kedden 19 órától a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola koncerttermében a Liszt Ferenc és Richard Wagner Itáliában című hangverseny hallgatható meg. A debreceni Sőrés Ildikó zongorázik, a szintén debreceni Felvégi Béla mond zenetörténeti bevezetőt.

Csütörtökön, július 17-én 19.00 órától Béres Melinda hegedűművész, kurzusvezető tanár és Paulikovics Pál gitárművész, kurzusvezető tanár hangversenyére kerül sor a Ferences Templomban.

Pénteken, 18-án, 17 órai kezdettel kurzuszáró kiállítás (Palló Imre M. SZk. Pincegaléria) és 18.00 órától kurzuszáró hangverseny a Ferences Templomban zárja az egy hetes rendezvényt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."