Kultúra » Zene

Palya Beával és ragtime-mal ünnepeljük Szent Istvánt

Többnapos rendezvénysorozat lesz jövő héten, ami tűzijátékkal ér véget. Közben itt lesz Palya Bea és a Budapest Ragtime Band is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

palyabea
Fotó: wikipédia
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. augusztus 05., 11:29
0 hozzászólás. 

Augusztus 15-én szabadtéri táncházzal kezdődik a Városháza téren a sorozat, aznap tartják a Nyitott könyvek éjszakáját is a könyvtárban.

A téren felállított színpadon másnap gyerekprogramok, előadások, koncertek lesznek, többek között 18 órától a csíkszeredai Codex Régizene Együttes játszik (XVIII-XIX. századi magyar táncokat és dalokat adnak elő), ugyanott 20 órától a Kolozsvári Magyar Állami Opera Túl az Óperencián című operett-előadását, majd 21 órától a Maros Művészegyüttest nézheti meg a közönség. A különleges hangú Palya Bea énekesnő koncertje szintén aznap, 22 órától lesz, a napot Abodi Nagy Blanka fellépése zárja.

Vasárnap, augusztus 17-én szintén egész nap rendezvények lesznek, többek között baranta- és középkori hadibemutató, 19 órától Kulcsár-Székely Attila színművész a Halhatatlan élet című egyszemélyes népi vígjátékot adja elő. 20 órától az Igriczek Együttes régizenei koncertet ad, majd a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes lép fel, legvégül pedig a Budapest Ragtime Band koncertezik.

bpragtimeband

Hétfőn a Láthatatlan Udvarhelyszék című kiállítást, kedden a Szóra bírt csontjaink című tárlatot nyitják meg a Haáz Rezső Múzeumban. A szerdai nap, augusztus 20-a hagyományos Szent István-napi rendezvénnyel zárul: ekkor lesz a Márton Áron téren az új kenyér megszentelése és megáldása, a város kulcsának átadása, a helyi néptáncegyüttesek műsora (Boróka, Kékiringó, Gereben), valamint 22 órától a tűzijáték.

A részletes programot itt lehet böngészni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."