Itthon » Közélet

Ha a szarvas a vízbe pisil, Székelyudvarhely ünnepel

Idén játékosra veszik a Szent István Napokat. Még tűzijáték is lesz, s a Bojtorján húzza a talpalávalót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

SzentIstvanNap2
Szép ünnepséget ígért a polgármester
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. július 30., 15:40
1 hozzászólás. 

Bunta Levente polgármester bejelentette, hogy a Polgármesteri Hivatal idén is megszervezi az immáron ötödik, a magyarság tekintetében jeles, Szent István-napi ünnepséget Székelyudvarhelyen, augusztus 20. és 23. között. A polgármester reméli, hogy olyan ünnepséget sikerül szervezni, amire még télen is lehet majd emlékezni.

SzentIstvanNap1

Nem csak jeles királyunk megkoronázását, hanem az új kenyér ünnepét is üljük. „Azt is mondta nagyanyám annak idején, hogy ha augusztus 20-án a szarvas a vízbe pisil, akkor már nem lehet fürödni, viszont számba lehet venni, hogy milyen a termés"- mondta a polgármester. A rendezvény fő célja, hogy az udvarhelyiek jól érezzék magukat, és minél többen jelenjenek meg a város főterén.

Farkas György városmenedzser megjegyezte, hogy pár hónapos szervezőmunka előzi meg az eseményt, majd ismertette a programot, amivel minél több korcsoportot próbálnak megcélozni, hiszen a koncertek és a csütörtök esti tűzijáték mellett idén a gyerekprogramokban sem szűkölködik a Szent István-ünnepély.

SzentIstvanNap4

Ami a zenei felhozatalt illeti, szombaton a Bojtorján, vasárnap a Transylvania Rock Band, illetve Atilla Fiai Társulat és Varga Miklós szórakoztatja a nagyérdeműt. „A tűzijáték nem kerül semmibe az idén" - jegyezte meg a polgármester, aki elfelejtette említeni, hogy a botrányosan rövid szilveszteri tűzijátékot pótolja így a felkért cég. Bunta ennek ellenére is reméli, hogy ez legalább olyanra sikerül, mint az előző évi.

Elekes Gyula, a Művelődési Ház igazgatója elmondta, a rendezvényen folytatják sikeres programjukat, a koronamodellezést, majd be is mutatta a lézerrel kivágott kartonkoronát, amit majd a gyerekek színezhetnek ki, és állíthatnak össze a történelmi sátorban kifüggesztett nagyméretű fotók alapján.

Szőcs Endre, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár igazgatója is kihasználta az alkalmat, hogy bemutasson egy új programot, hiszen a lyukkamerás fotózás világnapján, a Kossuth utca sarkán felállított sötétkamra sikerén felbuzdulva ők is elkészítették, és felállítják a saját fényirdájukat, amin keresztül szeretnék bemutatni, hogyan működik a fényképezőgép.

Bunta Levente zárásként elmondta, a jó hangulaton és a szórakozáson túl üzenete is van a rendezvénynek, mégpedig az, hogy a gyerekek játékosan kerüljenek közelebb a múlthoz, alapot teremtve a jelennek és esélyt a jövőnek.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blackbird
2015-08-18 20:22:32
u made my day
"Farkas György városmenedzser" LOLOLOLOL!!! Ez a megnevezes zsenialis!!!!!!!!!! Ezert megerte ma felkelni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."