Kultúra » Zene

Díjat kapott Haáz Sándor és tanítványa

Németh Géza-emlékdíjjal tüntették ki Haáz Sándort, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia karnagyát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

haazsandor2danielkinga
Fotó: fili.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 19., 12:46
0 hozzászólás. 

Haáz Sándor zenetanár és tanítványa, Dániel Kinga vasárnap a csíkszeredai református templomban az istentiszteletet követően vehette át a rangos díjat. A Magyar Millennium évében alapított díjjal olyan keresztény pedagógust és az általa javasolt tanítványát jutalmazzák, aki kiemelkedő tevékenységével hozzájárul a magyar kultúra megmaradásához, továbbadásához – tudtuk meg a Filharmónia honlapjáról.

Az Emlékdíj a húsz éve alapított Németh Géza Egyesületet osztja ki a Magyar Kultúra Napjához legközelebb eső vasárnapon, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a pedagógusok munkájára, a magyar kultúra ápolására.

Haáz Sándor Dániel Kingát a megye egyik legjobb énekeseként említette. A 17 éves szentegyházi lány a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola diákja. Kinga 7 éve tagja a Gyermekfilharmóniának, első turnéján 2008 telén vett részt. Az első, érdi koncerten már szólistaként örvendeztette meg a közönséget, azóta a hangversenyek többségén nem maradhattak el csodálatos szólóénekei.

Kinga az elmúlt években számos népdalversenyen vett részt, sok szép, értékes díjat begyűjtött és ezzel ő is kicsit hozzájárult a Gyermekfilharmónia elismertségéhez. Kinga 2012. áprilisában a Székelyföldi Népdalvetélkedők Döntőjében harmadik lett, majd októberben országos első helyezett lett az Őszirózsa Országos Magyar Népdalvetélkedőn.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."