Kultúra » Zene

5+1 dal a repülésről

Mostanában sokat beszélünk róla, sőt dobálózunk vele. Igen, a repülés az, vannak dalok erről a témáról is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

brucedickinson
Dickinson kapitány, itt még nem a fedélzeten és nem is énekel. Fotó: telegraph.co.uk
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. január 29., 15:50
1 hozzászólás. 

Dobálóznak a tervekkel a nagyemberek, hogy Cecsóba, akarom mondani Csikenden legyen-e a hires székely repülőtér, egyelőre számunkra Demeter Zsolt mondta meg a tutit, szimulálta is az esetet, illetve röptettetünk egy drónt is, hadd lássuk, milyen a Cekend felülről.

Ha lesz nekünk is repterünk a Cekenden vagy Csicsóban, akkor majd úgy szállunk fel a repcsire, hogy közben dúdolunk és danolászunk. Van itt pár ötlet, hogy mit állíts be a zenelejátszódra, miközben felszáll és elhúz a gép. Vagy amikor lentről nézed, amint felemelkedik és egyre csak távolodik, távolodik, távolodik...

5. Tankcsapda: Sztyuárdessz

A repülőgépben nélkülözhetetlenek a stewardessek, persze ők nem tárgyak, noha vannak utasok, akik úgy kezelik őket. A Tankcsapdának a Connector 567 című, 1997-ben megjelent, sorrendben ötödik stúdióalbumának harmadik száma a repülőgépen dolgozó hölgyről, illetve a repülés világáról szóló dal.

4. Roxette: Wish I Could Fly

A svéd Roxette énekesnője, Marie Fredriksson arról danol, hogy bárcsak tudna repülni, illetve azt álmodta, hogy éjszaka felkel és elrepül utánam. Jó, ezt csak én álmodtam. Utánad, persze. Have a Nice Day – ez a album címe, 1999-ben jelent meg.

3. Nightwish: Walking in the Air

Igen, ez még az a Nightwish, amiben Tarja Turunen volt az énekes, az akkori korszak szerintem egyik legszebb dala – van egyféle himnikus hangvétel benne, Tarja gyönyörűen énekel. 1998-ból való az album, az Oceanborn a Nigtwish második korongja.

2. Iron Maiden: Flight of Icarus

Bizony, nem vicc: Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekese tényleg tud repülőt vezetni – ez a dal azonban még 1983-ban készült, nem sokkal utána, hogy a kapitány-énekes belépett a klasszikus angol heavy metal együttesbe.

1. Lenny Krawitz: Fly Away

Dögös dal 1998-ban, amikor még Lenny is dögösebb volt, mint manapság, akkor már öt lemeze volt – ez az egyik legjobb száma, a klipp is figyelemre méltó.

+1 Charlie: Nézz az ég felé

Horváth Charlie sokat vendéglátózott messzi országokban a nyolcvanas években, aztán hazatért, mégpedig repülővel – ez a dal az 1994-es szólólemezére került fel, szövegét az egyik legjobb magyar szövegíró, Horváth Attila írta. „Ott a helyem, ahol tépett már a szél, / felnevelt az utca, s miénk volt a tér, / őriztek a falak, és hosszú volt a tél, / a kelő Napra vártam, éltem őszintén." – hány utalás is van ebben a néhány sorban más, magyar dalszövegekre?

A lista és sorrend természetesen szubjektív, de te kiegészítheted alább kommentben. Neked milyen dalok jutnak eszedbe a repülésről?



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."