A szakállas osztrák nő nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

Magyarország az 5., Románia a 12. helyen végzett az 59. dalversenyen. Conchita Wurst kapta a legtöbb szavazatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sogorcsaba

Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült...
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...

ConchitaWurst1
Conchita Wurst
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 11., 01:13
0 hozzászólás. 

Az osztrák Conchita Wurst 290 vokssal nyerte a Koppenhágában rendezett Eurovíziós Dalfesztivált. Ausztria másodszor nyerte a versenyt, 1966-ban Udo Jürgens lett az első. A szakállas nő, valójában egy nemsemleges ember, aki leginkább nőként tekint saját magára. Conchita születési neve Tom Neuwirth, 26 éves és kolumbiai származású. Így nézett ki korábban:

ConchitaWurst-elozoleg

Az idén Dániában szervezett dalverseny (tavaly a dán Emmelie de Forest Only Teardrops című zenéje nyert, ezért szervezték náluk) második helyére a hollandok, harmadikra a svédek kerültek.

Kállay-Saunders András Running című dala az ötödik helyen végzett, míg a Romániát képviselő Paula Seling és Ovi Miracle zenéje a 12.-re volt elég. Ez az eddigi második legjobb magyar eurovíziós helyezés.

A legtöbb fogadóiroda a svéd Sanne Nielsen győzelmét várta.

A B&W Hallernében a döntőben öt volt szovjet tagköztársaság szerepelt: Oroszország, Ukrajna, Fehéroroszország, Örményország és Azerbajdzsán, szintén finalista volt öt északi ország, Dánia (a rendező jogán), Finnország, Izland, Norvégia és Svédország. A közép-kelet-európai/balkáni térségből Magyarország mellett Ausztria, Szlovénia, Lengyelország, Románia és Montenegró egyaránt döntős volt, akárcsak a "bérlettel" rendelkező öt állandó kiemelt ország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország és Spanyolország.

A zsűri voksai és a telefonos szavazatok kombinációja adta ki a verseny idei győztesét. Az egyes országok szavazói nem voksolhattak saját fellépőjükre.

A dalfesztivál győztesének egy mikrofont formázó, üvegből készült trófea jár. Az Eurovíziós Dalfesztivált a legtöbbször - hétszer - az írek nyerték meg, ők most nem jutottak a fináléba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."