Kultúra » Zene

Gitárbőgéssel jön a csütörtök

Elég sűrű nyár után újra itthon pengeti a húrokat a 1st Attempt, majd a marosvásárhelyi The Pinwheels teszi fel az i-re a pontot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

The Pinwheels
The Pinwheels, fotó: Bereczky Sándor
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. szeptember 15., 08:29
0 hozzászólás. 

Már csütörtökön hangolhatsz a hétvégére a G Music Pubban, ahol a székelyudvarhelyi 1st Attempt és a marosvásárhelyi The Pinwheels koncertezik.

A 1st Attempt a tavalyi Peron tehetségkutató győztes bandája, akikről korábban megjelenő kislemezük és a Víz, Zene, Virág Fesztiválon való fellépésük kapcsán is írtunk. Sztojka Bori (ének), Kövecsi Norbert (szólógitár), Lázár Tamás (ritmusgitár), Jason T. Howson (basszusgitár) és Jánosi Szabolcs (dob) összetételű formáció koncertekkel teletűzdelt nyáron van túl, és bár a héten visszaültek az iskolapadba, hisz nyakukon az érettségi, reméljük minél többet hallhatjuk és láthatjuk itthon az immár videoklippel is rendelkező alterbandát.

Az udvarhelyiek koncertjét a marosvásárhelyi zenei paletta egyik legfrissebb és talán egyik legígéretesebb csapata, a The Pinwheels követi. A formáció 2014-ben alakult, tagjai több ismertebb vásárhelyi zenekarban gyűjtöttek tapasztalatot. Ezek közé tartozik a félszigeten is fellépő Votska, vagy az AC/DC és Metallica tribute koncerteket játszó Vírus is. Iris Danciu (ének), Cristian Ionescu (szólógitár), István Attila (ritmusgitár), Kusztos Dávid (basszusgitár), Madarász Barna (dob) felállású zenekar stílusa különböző Rockabilly, alternatív, Punk-rock vagy akár Jazz elemekre vezethető vissza, elmondásuk szerint spicy rock n' roll.

A The Pinwheels ezzel a koncerttel egy hat fellépést tartalmazó turnéba kezd: pénteken már Gyergyószentmiklóson, szombaton Bukarestben, majd Nagyváradon, Budapesten és Tatabányán van jelenésük. A csütörtöki koncert nyolc órától kezdődik és egy retrock buli követi.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."