Kultúra » Zene

Moby Dick: semmi nem változott!

Azazhogy mégis: nem lehetett dohányozni a koncerten, ami elfogadható és egészséges is, akárcsak a koncert hétfőn este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

mobydickkoncert2
Fotók: Kiss László (Kiska)
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 15., 12:43
0 hozzászólás. 

A Moby Dick rockzenekar négyállomásos erdélyi turnéjának második állomása volt Székelyudvarhely, pontosabban a Kossuth Lajos utcai volt Thunder Rock Club. A négytagú soproni csapat az itteni rajongók számára kissé szokatlan időpontban, hétfőn este lépett fel. Szokatlan volt az is, hogy a teremben nem lehetett dohányozni, mondjuk így is volt olyan, aki úgy tett, mintha nem tudott volna róla, vagy egyszerűen nem vette figyelembe a felhívást. Mint megtudtuk, ez a magyarországi zenekar kérésére volt így. Mindez azt eredményezte, hogy a koncertre jövők a bejárati ajtónál, illetve a Kossuth udvarban cigarettáztak, sőt a sört is kivitték.

Az előzenekar a Transylvania Rock Band volt, az udvarhelyi zenekar mintegy ötven percet játszott, három saját szerzeményét (Itt vagyok, Végtelen utakon, Bukott angyal) egy blokkban nyomta le, illetve ezek mellett sok más klasszikus magyar rockfeldolgozás is megszólalt, az utolsó A rock katonái volt az Ossiantól. A koncertre jövők kb. fele látta őket, számításaink szerint kb. kétszáz-kétszázhúsz lehetett a közönség száma a hétfő esti rockbulin.

mobydickkoncert1

A négytagú Moby Dick félórányi átszerelés után csapott a húrok közé. „Minden olyan, mint volt / Semmi nem változott!" - üvöltötte a közönség a zenekarral együtt kezdőszámuk, a Körhinta refrénjét. Valóban nem sok, azonban mégis volt, ami igen: sok olyan arc érkezett a koncertre, akik tizenéves suhancokként kezdtek Moby Dicket (és egyáltalán metálzenét) hallgatni a kilencvenes évek mélyén, most pedig kissé pocakosan és hosszú haj nélkül („kövéren és kopaszon"), headnbengelve, meglett negyvenesekként, feszülő fekete pólóban üvöltötték a dalokat.

Örvendetes, hogy mindenki nem fotelrocker, ha ismert, nagy zenekar jön, akkor hétfőn este is nagyon sokan kíváncsiak rá, habár a belépő sem volt olcsó, a helyszínen 30 lejért lehetett ezt megvenni. Ez Magyarországon megszokott, nálunk nem annyira, hiszen a legtöbb koncert ma már nem klubokban, hanem szabadtéren, ingyenes falu- vagy városnapi rendezvény csatolt árujaként történik. Szerencsére vannak kivételek, ilyen volt a Moby Dick is. Göbl Gáboréknak bőven volt, amiből összeválogassák a hétfő esti repertoárt, hiszen majd húsz nagylemezt jelentettek meg az 1990-es debütalbum, az Ugass, kutya! óta – természetesen a bemutatkozó lemez címadó dala is elhangzott a koncerten. A ráadás a HBB Gazemberének feldolgozása volt (ebben a TRB énekese, Orosz-Pál Levente is közreműködött), illetve a mindenki által várt Keresztes vitéz volt a zárószám.

A Moby Dick kedden Marosvásárhelyen, szerdán pedig Kolozsváron koncertezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."