Kultúra » Zene

Feszültek a húrok az ifjak kezei alatt

Visszatért a 1st Attempt Székelyudvarhelyre, mégpedig a The Pinwheels kíséretében. Még a hangfalon is gitároztak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

The Pinwheels1
The Pinwheels1
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. szeptember 18., 17:12
0 hozzászólás. 

Első udvarhelyi koncertjét tartotta a nyári fesztiválszezon után Székelyudvarhelyen a G. Music Pubban a 1st Attempt. Utána a marosvásárhelyi The Pinwheels lépett fel, akik hatállomásos turnéjuk első állomását tartották itt. Annak ellenére, hogy ijesztő volt a koncert előtti pangás, mire a húrok közé csaptak a zenekarok, megtelt a szórakozóhely nagyterme és körülbelül ötvenen hallgatták meg az egy óra késéssel kezdő fellépőket.

„Borit várják a kettes műtőben"- hangzott el a mikrofonba és innen tudtuk, hogy a Sztojka Bori (ének), Kövecsi Norbert (szólógitár), Lázár Tamás (ritmusgitár), Jason T. Howson (basszusgitár) és Jánosi Szabolcs (dob) felállású udvarhelyi zenekar kezdi a zenélést. A banda a Through These Eyes című kislemez dalai mellett ismert slágerekkel szórakoztatta a közönséget, akik bár egy kicsit az elején meg voltak illetődve, Bori biztatására bulizni is hajlandók voltak. A hangulat kedvéért a csapat basszusgitárosa még a hangfalra is felugrott és ott pengette a húrokat.

1st Attempt

A visszatapsolt 1st Attempt zenélésének befejeztével az Iris Danciu (ének), Cristian Ionescu (szólógitár), István Attila (ritmusgitár), Kusztos Dávid (basszusgitár), Madarász Barna (dob) formációjú The Pinwheels következett. A két koncert között a bandák tagjai azt ecsetelték, hogy mennyivel több lehetőségük lenne bukaresti zenekarként. Iris Danciu világító kontaktlencséit nehezen szoktuk meg, a végére már szerelmesek voltunk az énekes lányba. A második koncertre már kevesebben maradtak, hiszen a közönség nagyja még iskoláséveiben van, az ott maradók viszont teljesen bepörögtek, a zenekar ritmusgitárosa a közönség közé ugorva hergelte az ott maradt 30-40 főt.

The Pinwheels2

A koncerteket retrock buli követte, viszont a zenekarok a Face Today próbatermében közösen folytatták az örömzenélést. A The Pinwheels következő állomása Gyergyószentmiklós lesz pénteken, de mivel jól érezték magukat, a koncert után visszajönnek Székelyudvarhelyre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."