Kultúra » Zene

Az AK26 fogja döngetni a Broadway falait

Az automata Kalasnyikovról elnevezett banda remélhetőleg csak rímekkel lövöldözi szét a helyet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

ak26
AK26, fotó: zeneszöveg.hu
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. október 26., 16:26
0 hozzászólás. 

Másfél hónapos szünet után ismét dobbant a Broadway Pub & Grill House, és ezúttal a Beerseewalk, a Children of Distance és Essemm után az AK26 nevű rapformációt hozzák el Székelyudvarhelyre november 27-én.

A rapbanda 2011-ben fogott neki az aktív zenekészítésnek. A szlovákiai Surány községből származó testvérpár Molnár „Giajjenno" Ádám és Molnár „Hiro" Miklós 50-60 darab számot vett fel, amelyekből néhányhoz kezdetleges videót is készítettek. Erre figyelt fel a Mr. Busta előadónéven ismert Kordik Zsolt, a Real Trill Music kiadó alapítótagja, majd a srácok szerződtek is a kiadóhoz.

A kiadónál 2013-ban jelentették meg első kislemezüket, Por és Hamu címen, majd rögtön abban az évben a Pokolból Hazafele című nagylemezzel is előálltak, amelyről már néhány dal videoklipet is kapott.

Ezután még három nagylemezzel, amelyek közül az utolsó a Dupla Dinamit címet viseli, és számos videóval gazdagították a magyar hiphop szcénát. Szövegeik szókimondóak és leginkább az utcáról szólnak, videoklipjeik átlagosan 2-3 milliós nézettséggel rendelkeznek.

A kapunyitás 21 órakor történik és a belépő 15 lejbe kerül. A fellépés előtt és után a Stereo Guys, azaz Dj Bandee és Dj Czika biztosítják a jó hangulatot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."