Kultúra » Zene

Ugródeszkán a Face Today

Nagy lehetőségek előtt áll az udvarhelyi zenekar. Két millió forinttal segíti az együttes pályafutását a Cseh Tamás program.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Facetoday
A Face Today a Cseh Tamás program meghalgatásán
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. október 28., 17:05
0 hozzászólás. 

Az idén a székelyudvarhelyi Face Today zenekar is sikeresen pályázott a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás programjában, amely színvonalas magyar pályakezdő előadóknak, zenekaroknak biztosít koncertlehetőséget, illetve elősegíti külföldi népszerűsítésüket.

A 347 idén pályázó zenekarból, 80-an jutottak el a következő rostáig, az élő meghallgatásig és ebből 30-an kaphatták meg a pályázott összeget.

A 2014-ben indult program tíz nyári fesztiválon, többek közt az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, Hegyalján, Tusványoson teszi lehetővé a támogatott zenekarok bemutatkozását. A tavaly pályázók közül olyanok jutottak hozzá a két millió forintos összeghez, mint a Lóci játszik, a Margaret Island, a Sziget Fesztiválon is fellépő Babel, vagy a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company. Az erdélyi zenekar a program segítségével készítette el Add vissza című számuk videoklipjét is.

A két millió forintos összeg lemezkészítésre, videoklip forgatásra és turnéra költhető el, illetve ezek reklámjaira. „Ez most pont jókor jött, mert készülnek a dalok a nagylemezre és így nem lesz probléma a megvalósítással. Enélkül egyszerűen nem lett volna elég pénzünk a stúdióra, vagy egy komolyabb klip elkészítésére"– mondta portálunknak Lukácsi Előd, a zenekar gitárosa.

A Face Today nevében az Anna & The Barbies-t, a Kistehén zenekart, a Hiperkarmát is foglalkoztató Drum and Monkey kiadó pályázott, ezzel is megalapozva a jövőbeni közös munkát.

A betervezett nagylemezt is ez a kiadó fogja megjelentetni Magyarországon. Ezzel párhuzamosan Romániában is szeretnék kiadni a lemezt, de ezt még nem tudják, hogyan fogják megvalósítani. „Tavaly már benne volt a kiadó egy magyarországi fiatal zenekarral a programban, ezért bíztunk benne, hogy bekerülhetünk mi is. Ami szerencsés és kényelmes volt nekünk, hogy csak zenélni kellett, a pályázatok elbírálása előtt volt egy élő meghallgatás, ahol nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, és már szinte azt éreztük, hogy ez megvan"– mesélte Előd.

A Butu Arnold, Lukácsi Előd, Siklódi Bátor és László Péter összeállítású Face Today zenekar következő állomása a most hétvégén, a Bethlen Gábor utca 108. szám alatt nyíló Factory Music Pub lesz november 6-án, pénteken.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."