Kultúra » Zene

Farsangi szimfonikus hangversenyt tart a filharmónia

Vidám hangulatú zenei estet tart a Filharmónia a Művelődési Házban a Corpus Harsonakvartett és Werner Gábor karmester közreműködésével.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

corpus
A Corpus Harsonakvartett is fog muzsikálni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 18., 11:25
0 hozzászólás. 

A január 24-én, vasárnap 18 órától kezdődő farsangi szimfonikus hangversenyt a Művelődési Ház nagytermében tartják. Műsoron D. Kabalevsky: Colas Breugnon nyitánya és V. Mezza: Concertoja lesz, Valamint orosz és amerikai vidám zeneműveket is játszanak. Közreműködik a budapesti Corpus Harsonakvartett és Werner Gábor karmester.

A Corpus Harsonakvartett 2001-ben alakult. Még abban az évben beneveztek első nemzetközi versenyükre, a 7. Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyre, Passauba (Németország). Mindössze három hónap együttjátszás után elnyerték a zsűri különdíját. Ezt két év műhelymunka követte, ekkor elsajátították a homogén hangzást, a virtuóz játékmódot és megerősítették hitüket a folytatásban. 2003-ban a 32. Nemzetközi Harsona Fesztivál Harsonakvartett Versenyén álltak először a dobogó legfelső fokán. Ugyanebben az évben megnyerték a Philip Jones Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyt. 2004-ben a 4. Jan Koetsier Nemzetközi Harsonakvartett Verseny első díjasai. Több ízben játszottak az Egyesült Államokban, Japánban, Egyiptomban és a magyarországi koncertek mellett Európa számos országában.

2005-ben Michael Rath angol hangszerkészítő mester meghívta az együttest Angliába és mesterhangszereivel azóta is támogatja őket. 2006-ban elnyerték a Magyar Csillag-díjat, valamint az Év Kamaraegyüttese címet. Kortárs magyar művek bemutatásáért két ízben kapták meg az Artisjus Díjat, 2008-ban valamint 2011-ben. 2010-ben Passauban, Németországban megnyerték a 11. Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyt.

Az elmúlt években olyan világhírű művészekkel játszottak együtt, mint Brandt Attema, Steven Mead, James Morrison, Mark Nightingale és három lemezt adtak ki.

Werner Gábor 1969-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait ötévesen kezdte gordonka szakon, majd zongorázni, és ütőhangszereken is tanult. Gimnáziumi tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Győri Tagozatának gordonka szakán szerzett diplomát. 1991-től a MÁV Szimfonikus Zenekar tagja, emellett számos kamarazenekarban is játszott. 1990-1993-ig a Camerata Transsylvanica, 1993-1995-ig a Sonora Hungarica, 1996-1999-ig a Hubay Jenő kamarazenekar tagja, ezt követően a Magyar Virtuózoknál is muzsikált.

1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol karmester szakon Lukács Ervin és Gál Tamás növendékeként diplomázott, majd Jurij Szimonov mesterkurzusain képezte magát tovább. 1999-től a Hevesi Kamarazenekar művészeti vezetője. 2000-től a Budafoki Dohnányi Zenekarnál tölt be karmesteri állást. Emellett számos magyar zenekart dirigált vendégkarmesterként. 2000 óta a Békés-Tarhosi Zenei Napok keretében megrendezendő Jeunesses Musicales vonószenekari tábor karmestere. Több rangos fesztiválon is közreműködött. Ő vezényelt a Monyo Project augusztusi marosvásárhelyi koncertjén.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."