Kultúra » Zene

Idehaza énekel Puja Andrea

A vasárnapi szimfonikus hangversenyen az udvarhelyi énekesnő lesz a szólista.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

PujaAndrea
Fotó: Marie Claire
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. december 06., 17:49
0 hozzászólás. 

A Székelyföldi Filharmónia vasárnap, december 10-én 18 órától tartja újabb hangversenyét. A Rákóczi utcai hangversenyteremben a Németországban élő, erdélyi származású Gábor Ferenc vezényli majd a zenekart, a szólista pedig az udvarhelyi származású szopránénekesnő, Léder Puja Andrea lesz.

Az énekesnő a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában kezdte zenei tanulmányait, majd a Nagyváradi Zenei Egyetemen szerzett diplomát 2005-ben, ugyanebben az évben debütált Kolozsváron a Magyar Állami Operaházban, Rossini A sevillai borbély című operájában, Rosina szerepében.

2008-ban megnyerte az Ambronay Európai Barokk Fesztivál versenyét és ezzel Dauvergne: Les Troqueurs című operájának, a párizsi Cite de la Musique-ban színpadra vitt ősbemutatójának főszerepét. 2009-ben megnyerte a Toti dal Monte nemzetközi énekversenyt Olaszországban, Trevisóban. Vele készült interjúnkat itt lehet olvasni.

Az erdélyi származású brácsaművész és karmester Gábor Ferenc 1986 és 1994 között az Izraeli Filharmonikusok tagja, majd 1994-től a Berlini Szimfonikus Zenekar szólóbrácsása volt.

Az utóbbi években elsősorban karmesterként lép fel, európai és tengeren túli szimfonikus zenekarokat és kisebb, különleges formációjú együtteseket is vezényel. A berlini Hanns Eisler Zeneakadémia tanáraként több ifjúsági projekt ötletadója és művészeti vezetője. 2002-2008 között a Sinfonietta92 művészeti vezetője volt, majd 2007-ben megalapította saját együttesét, a Solistensemble Ligatura Berlint. A Székelyföldi Filharmónia visszatérő karmestere.

A műsor:

W.A. Mozart: Don Giovanni – nyitány, K. 527

W.A. Mozart: "Misera,dove son..." – koncertária, K. 369

L. v. Beethoven: "Ah, perfido" – koncertária, op.65

L.v. Beethoven VIII. szimfónia, F-dúr, op. 93



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."