Kultúra » Zene

A Tiberiustól hallgathatsz Mozartot és Schubertet

A vásárhelyi kvartett több mint húsz éve játszik együtt, pénteken a városházán lépnek fel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

tiberius-quartet
Több mint húsz éve játszanak együtt
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 11., 09:35
0 hozzászólás. 

Újabb kamarakoncertre hív a Székelyföldi Filharmónia, április 14-én, pénteken 18 órától a városháza Szent István-termében a marosvásárhelyi Tiberius Quartet játszik, műsorukon W.A. Mozart és Fr. Schubert vonósnégyesei szerepelnek.

A Tiberius Quartet 1994-ben alakult, a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémia hallgatóiból. 2004-ben Ausztriában Norbert Brainin, Devich Sándor, Gunther Pichler, Milan Skampa és Siegmund Nissel-lel a zsűriben a kvartett elnyerte a bécsi klasszikusok legjobb előadásáért az Erste Wiener Klassik Preis-t. Közben Jerry Horner, a Fine Arts Quartet volt tagja támogatta a vonósnégyest és segített egy amerikai és kanadai turné megszervezésében.

2008 áprilisától a Maros Megyei Tanács támogatásával az együttes a marosvásárhelyi Állami Filharmónia Vonósnégyese státuszt kapta meg. A klasszikus zenei művek kiváló interpretációja mellett a jazz és tangó világa sem idegen tőlük. Minden év novemberében a kvartett Marosvásárhelyen megrendezi a Tiberius Hét elnevezésű Nemzetközi Kamarazene Fesztivált, amely egyedülálló nemcsak Romániában, hanem Kelet-Európában is.

A Tiberius Quartet tagjai: Molnár Tibor – I. hegedű, Lokodi Károly – II. hegedű, Molnár József – brácsa, Zágoni Előd – cselló.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."