Kultúra » Zene

Elektronikával kísérletezik a Monyo Project

Két új videóklippel és egy szintén új albummal jelentkezett a Monyo Project. Itt meghallgathatod, ha kattintasz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

monyoprojectminimalsymphonic2
A Feel the Wind-et először az udvarhelyi koncerten adták elő június 10-én
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. július 06., 11:40
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Monyo Project Minimal Symphonic koncertet megelőzően, és azt követően sem pihent Molnár Endre és felesége, Fazakas Ilona (Baba), hiszen ezekben a hetekben két új videoklippet és egy 14 dalból álló albumot raktak össze. Ez az eddigi munkásságuktól némiképp elüt: habár fennállásuk óta nagyon sok zenei stílussal, még népzenével is megpróbálkoztak, a legújabb munkájuk elektronikus zenei alapokra készült, inkább tánczenének tarthatjuk.

Kilencven százalékban házi stúdiókörülmények között készült a Feel the Wind című album – ezt úgy kell elképzelni, hogy a ritmusokat dobgéppel rögzítette Monyó, erre jöttek a gitárok, illetve az énekes részek. Mint portálunknak elmondta, nagyjából három évet tanultak ezeken az új eszközökön dolgozni. A basszus szintén gépekről került a felvételekre, egyetlen számban basszusgitár is van. „Mindent én nyomok rajta, az utolsó hangig" – mondja Monyó, aki nagyon sokat kísérletezett az utóbbi három évben. A tőle megszokott élő hangzást ezen az albumon más sound váltotta fel, magában „lassú technónak" hívja az előállított muzsikát.

„Annyira elüt a stílustól, hogy úgy gondoltuk, Minimal Cold néven adjuk ki, de végül mégis Monyo Project név alatt jelent meg" – mondta a dalszerző.

A Feel the Wind című, címadó dalból eddig három változat készült, ebből kettőt Magyarországi stúdióban vettek fel – az egyik ezekből DJ Titusz munkája (is), amit a Petőfi Rádió is lejátszott.

További két számot szintén Magyarországon rögzítettek, a többit idehaza. Ezeket a kompozíciókat élőben is elő lehetne adni Monyó szerint (mint tették azt a címadó dallal, amit először a június 10-ei, székelyudvarhelyi Monyo Project Minimal Symphonic koncerten játszottak el), de nem ugyanaz, ezt inkább gépről kellene hallgatni, úgy a jó, az elektronikus hangzás ennek a lényege.

„Folytatása lesz, de meg kell találnunk az arányokat, mert nagyon eltúloztuk. Nekem az az elvem, hogy amikor elkezdünk kísérletezni valami újjal, akkor a végtleneségig elmegyek. De arra oda akarunk figyelni, hogy ne csússzon el, hiszen a Monyo Project mégiscsak egy koncertzenekar alapból, nem tánczene. Ez az album pedig teljesen tánczene, ebben különbözik az eddigi munkáinktól" – tette hozzá Monyó.

A teljes album itt hallgatható meg, de készítettek CD-ket is, tehát fizikai formátumban is kapható lesz. Ha már szó került a szimfonikus koncertről, az Aves Media összeállítását itt is meg lehet tekinteni.

A Monyo Project legközelebb a Csíki Jazzfeszivál nyitónapján, július 16-án az Ólommadárban lép fel, akkor magyarországi barátaikkal muzsikálnak majd hagyományosabb, dzsesszesebb stílusban.

Néhány nappal ezután a Szerencsi Összművészeti Fesztiválon lépnek fel, amin főleg színházi előadások lesznek, de Monyóékon kívül a Takáts Tamás Blues Band is ott lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."