Kultúra » Zene

Csak egy kicsit bomlik fel a 1st Attempt

De legalább hagytak nekünk egy albumot, hogy addig is hallgathassuk. Ide süss!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

1stAttempt
1st Attempt, fotó: A zenekar Facebook-oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. október 25., 11:10
0 hozzászólás. 

Noha már nyár végén megvolt a búcsúkoncert, egy kislemezt is itt hagy emlékbe a felbomló 1st Attempt, igaz nem tervezik véglegesen lehúzni a rolót. A székelyudvarhelyi fiatalok – Sztojka Borbála (ének), Kövecsi Norbert (gitár), Lázár Tamás (gitár), Jason T. Howson (basszusgitár) és Jánosi Szabolcs (dob) – az egyetemi évek miatt hagyják abba a zenélést, mert Szabit Egerbe sodorta a szél.

„Rá voltunk kényszerülve, nem akartuk folytatni nélküle a zenekart, így a szünet mellett maradtunk. Amikor mindenki elvégzi, az egyetemet akkor tervezzük azt, hogy újra összeállunk. Hogy mikor pontosan, ezt nem tudjuk. Az sem kizárt, hogy amikor nyáron mindenki itthon lesz, akkor összeállunk egy-egy alkalmi koncertre" – mondta el portálunknak Norbi.

Kiderült, hogy nem bírnak magukkal Kolozsváron sem, így a zenélés végérvényesen nem állhat meg, egy új projekten kísérleteznek a 1st Attempt Erdélyben maradt fiútagjai. Az új formációban éppen Norbi hangját csodálhatjuk majd meg. Lázár Tamáson és Jason Howsonon kívül Forró Erik dobos egészíti ki az új kvartettet.

A zenekar búcsúzásként egy kislemezzel örvendezteti meg közönéségét. A Fireflies című album négy számot (Forgetaboutit, Ruins, Marionett és Stoner) foglal magában és teljes egészében meghallgatható a Youtube-on.

„Azért Fireflies az EP címe, mivel csak egy kicsi időre álltunk össze, megjelentünk, mint, öt szentjánosbogár, most pedig egy időre eltűnünk. Ez a cím szépen zárja azt a korszakot, amelyet négy év alatt bejártunk" – árulta el Norbi.

A négy dal már tavaly nyáron elkészült. 2016 szeptemberében a 1st Attempt fellépett a Marosvásárhelyi Rádió Kotta című műsorában ahol élőben játszották fel a dalokat. Utána megkapták a hanganyagot, és ezt idén márciusban keverte ki Kacsó Tibor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."