Kultúra » Zene

Kodály-koncert lesz Csíkszereda főterén

Ha valami szépet és magyart akarsz hallani, akkor szombaton Csíkban a helyed.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

HollerungGabor
Hollerung Gábor vezényli az egyesített kórust
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 23., 12:08
0 hozzászólás. 

Nagyszabású kórushangversenyt tartanak augusztus 26-án, szombaton 19 órától Csíkszereda főterén: Kodály Zoltán halálának 50. évfordulójának évében, a Kodály-év augusztusában erdélyi és magyarországi kórusok egyszerre adnak hangversenyt.

Az Énekel az ország mintájára megszervezett kórushangversenyen nemcsak Kodály egyik legfontosabb művét, a Psalmus Hungaricust, hanem a Tolcsvay-testvérek Magyar Miséjét és az egyik legfontosabb kortárs magyar zeneszerző, az idén hetven éves Orbán György egyik hangszeres, zenekari művét is előadják. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Az egyesített kórusban három székelyudvarhelyi kórus − Balázs Ferenc Vegyeskar, Camerata Nőikar, Jubilate Deo −, a bukaresti Baratia Chorus, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, a szovátai Intermezzo Kamarakórus, a kolozsvári Kétágú Református Templom Vegyeskara, a marosvásárhelyi Szalman Lóránt Vegyeskar, a Szászcsávási énekkar, valamint a Brassói Egyesített Kórus énekel.

A kórushangversenyt a Hollerung Gábor irányítása alatt több mint harminc éve működő, Énekel az ország elnevezésű magyarországi rendezvény mintájára szervezik, s a csíkszeredai eseményen is Hollerung Gábor a Artisjust-díjas érdemes művész vezényel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."