Kultúra » Zene

Ezekre a koncertekre mehetsz a hét végén

Vastag Csabitól a Bohemian Betyars-ig lesz minden a csütörtöktől kezdődő dömpingben. Az UFÓ udvarhelyi énekesnője is hazatér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

VastagCsaba
Vastag Csaba, fotó: Kecskemetitv.hu
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. november 09., 13:06
0 hozzászólás. 

Sok híres magyarországi előadó érkezik hétvégén, és olyanok is, akikről most hallasz majd először. Biztosan láttátok a hatalmas óriásplakát-dobozokat a városban, amelyek az Erdélyben turnézó Slágerfesztivált hirdetik, ami pénteken érkezik Székelyudvarhelyre. A Sportcsarnokban meghallgathatjátok Zoltán Erika diszkókirálynőt, a Neoton Familia énekesnőjét, Csepregi Évát, az X-Faktor nyertes Vastag Csabát, de a TNT révén a Kicsi gesztenyét és a Titkos üzenetet is.

Karibi parti is lesz, ugyanis az Ufó Update együttes is fellép a székelyudvarhelyi származású Varga Szidóniával, akinek Ufó Zsolti a TV2 Frizbi című műsorában kérte meg Szidi kezét, majd a Konyhafőnökben vett részt. A sztárparádéra a Park Étteremben és a The Spirit Factoryban válthatsz jegyet 30 lejért. November 10-én, pénteken 19 órától kezdődik a csinnadratta, de a Sportcsarnok kapuit már 18 órakor megnyitják.

Ha celebekre nem, de valami jó zenére vágysz, akkor is megkapod a magadét a hétvégén, főleg csütörtökön lesz színes a skála. A pénteki Sárik Péter-Falusi Mariann közös zenélése is jónak ígérkezik.

Csütörtökön, november 11-én a Mokkában 21 órától a BEG, azaz a Balázs Elemér Group koncertezik. A banda névadója Magyarország egyik legkeresettebb dzsesszdobosa, ami nem is csoda, Refracting Sounds című lemezüket 2005-ben Fonogram díjjal jutalmazták, 2006-ban pedig aranylemez lett a Hungarian Folk Songs (Magyar Népdalok) című albumuk. Lemezeiken olyan neves művészek vendégszerepeltek, mint például Dés László, vagy éppen Charlie Mariano.

Csütörtökön választani is nehéz lesz, hogy hova menjen az ember, Fábián Andor új filmjének bemutatója után ugyanis a Bohemian Betyars koncertezik a Zújgében 22 órától. „A hegedűs és a bőgős népzenei és néptáncos múltját összekeverték a többi tag rockos, alternatív vonalával, beleöntötték egy nagy kondérba, majd megfűszerezték a punk, a ska és a cigány, illetve balkáni népzene elemeivel. Két órányi közepes lángon való főzés után kész is lett a hamisíthatatlan gulyásleves, ami köztudottan kétszer csíp" – írja a zenekarról a port.hu.

Ülőhelyek ugyan már nincsenek a Zújgében, de ne ez akadályozzon meg, hogy bemenj, hiszen az idei Electric Castle-ön is fellépő betyárok mindig táncra perdítik a közönségüket.

Pénteken is van más választásod Vastag Csabiék helyett, pláne ha szeretnéd a pénzed jótékony célra fordítani. 17 órától kezdődik Sárik Péter Fonogram-díjas dzsesszzongoraművész, zeneszerző közös koncertje Falusi Mariannal, az egykori Pa-Dö-Dő együttes dzsesszénekesével. A városháza Szent-István termében rendezett koncert egy kiállítással lesz egybekötve, az elkelt műalkotások árából és a kihelyezett adománydobozba begyűlt pénzből – ugyanis belépőként minimum 20 lejt kell fizetni – egy közösségi termet alakítanánk a Budvár utcai hajléktalanszállón.

Lesz tehát, amit hallgatni csütörtökön és szombaton, csak – egy kollégám szófordulatával élve – el ne dzsesszük az időpontot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."