Kultúra » Zene

FRISSÍTVE: Elmarad a Selfish Murphy koncertje

A péntekre tervezett Selfish Murphy koncert elmarad. De ettől még elolvashatod a róluk írt cikket. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

SelfishMurphy2016
Ők öten csapnak a húrok közé pénteken
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN / UH.RO
2016. november 28., 16:54
1 hozzászólás. 

(Az ír kocsmazenénél kevesebb olyan műfaj van a világ pop-rockzenei iparában, ami jobban propagálná az alkoholfogyasztás előnyeit. Mondjuk – ha Budapesten él az ember –, azért a másnapi ébredésénél nem kellene Zacher Gábor felette bámuljon egy kórházi szobában.

De ma olyan világot élünk, hogy ha valaki leissza magát, az már nem okoz gondot az orvostudománynak, mert legalább tudják, hogy az illető ivott, s kész. Akkor van baj, amikor nem tudják, hogy mit szedett be. Italozás ide vagy oda, az ilyen zenekarok, mint a Rumjacks, azért nem olyan rosszak...

Szóval a Selfish Murphy pénteki koncertjén ildomos bebaszni kicsit, de azért annyira nem kell berúgnod, hogy másnap semmire se emlékezzél, mert emlékezetes produkciókat szokott nyújtani a fennállásának ötödik évébe lépett sepsiszentgyörgyi zenekar. Legutóbb idén februárban voltak a Szentimre utcai G. Caféban, s pénteken, december 2-án 21 órától ugyanabban a kocsmában fognak arra kérni téged, hogy igyál meg valamit, s gyere énekeljünk, s táncoljunk, mert egyszer élünk. 

Így gondolja-gondolta az a sok-sok nyugat-európai fickó és lány is, akik az említett öt év alatt Európa összesen 16 országában elmentek a Selfish Murphy valamelyik koncertjére s jól kitombolták magukat. Nem mellékesen csak idén összesen kilenc kisebb-nagyobb turnén voltak Európában, főleg Csehország, Németország, Olaszország kocsmái voltak hangosak a szentgyörgyi legények ír kocsmazenéjétől.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez a fajta muzsika nagyon népszerű az egész világon, legalábbis nagyon a divatját éli és nemcsak angolszász nyelvterületen – elég ha csak a műfaj két nagyágyújának, a Dropkick Murphysnek és a Flogging Mollynak a sikereire gondolunk. A Selfish Murphy is olyan, csak egy kicsit erdélyi, s nem kicsit székely is.

Ez a dal már a 2017 tavaszán megjelenő hatodik albumukon lesz rajta, erről a lemezről már négyet az udvarhelyi koncerten is játszani fog az ötösfogat – ezek mind saját dalok, de az említett két amerikai zenekar szerzeményeiből is biztosan felcsendül néhány a koncerten.

A csapat a következő felállásban muzsikál (és iszik veled együtt): Csiki Zoltán énekes, Péter Csanád László gitáros, Sirkó Martin dobos, Pusztai Lehel fuvolás, illetve Martinka János basszusgitáros-zenekarvezető. Úgyhogy: péntek, G. Café, pálinka, sör, tánc és jó értelemben vett megírülés székelyül!)

FRISSÍTÉS - Kedden délelőtt kaptuk a hírt, hogy a koncert elmarad, ezt a G. Café üzemeltetője és a zenekar vezetője is megerősítette. 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
FehérSólyom
2016-11-30 08:09:42
Selfish Murphy januárban a Fészekben
A hírek szerint január 13-án a Selfish Murphy hallható és látható lesz a Fészekben...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."