Kultúra » Zene

Kezdődik a második ClassJazzFest

Csíky Boldizsár zongoraművész koncertje nyitja meg a klasszikus zenét a dzsesszel ötvöző muzsika fesztiválját. Vájtfülek, figyelem!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Csíky Boldizsár zongoraművész is fellép a ClassJazzFest-en
A zongoraművész koncertje a Szent István teremben lesz
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. május 15., 08:05
0 hozzászólás. 

A neves előadóművész, az idei fesztivál sztármeghívottja, nem először vendégszerepel városunkban, ezúttal egy, a dzsesszfesztiválra előkészített, különleges hangzásvilágú repertoárral lepi meg a minőségi zenét kedvelő közönséget. Előadásában május 15-én, a 18 órától Liszt Ferenc, Fréderic Chopin és Rahmaninov művei csendülnek fel, kicsit másként, mint megszoktuk.

A koncert a Szent István teremben lesz. Érvényesek a Székelyföli Filharmónia bérletek, de jegyet az előadás kezdete előtt a helyszínen is lehet vásárolni.

Névjegy

Csíky Boldizsár Szászrégenben született 1968-ban, édesanyja révén Székelyudvarhely a második otthona. Egyetemistaként öt hazai előadóversenyt nyert meg. 1994-ben a Dan Grigore által adományozott Cella Delavrancea díjat nyerte el. 2000-ben, számtalan hangverseny után (átlagosan évi 40 koncert) a Münchener Musikseminar állandó szólistájának fogadta.

Minden hazai zenekarral koncertezett már, ugyanakkor számos rádió- és televízió-felvételt is készített. Nemzetközi és hazai versenyek zsűrijének állandó meghívottja, mesterkurzusokat tart idehaza és külföldön egyaránt. Előadóművészi pályája során eddig több mint 700 koncertet adott itthon, valamint Ausztria, Anglia, Bulgária, Svájc, Németország, Olaszország, Ukrajna, Magyarország, Csehország, Japán jelentős zenei központjaiban. Nem csupán kiváló előadóművész, de zongorapedagógus is: jelenleg a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémia tanára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."