Lyukasóra » Bulikörkép

Legyen ez a család hétvége!

Palacsinta, bringatúra, pálinkaszedés, kecseti kirándulás és házi sárkányeregetés. Családerősítő hétvégi programok az uh.ro ajánlásával.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
zorallgyerek

Sör, sport, szerelem és rock’n’roll a Balaton parton...

Ahol Udvarhely a Fradival játszik, a sörivás annyira...
aa

11. Fishing on Orfű – mi így éltük meg!

Alig két órája nyitották meg a kapukat, de az...
p.anna

A zenész-simogató fesztivál

Az orfűi természetes környezetben megfigyelhető zenész...

femiligaj
Családos csóka, fotó: index.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO/
2018. október 05., 12:15
2 hozzászólás. 

István tekereg egy jót

Izgatottan várom a hétvégét, legalább három okból: referendum lesz, Filmtettfeszt lesz és Ivóvölgye kerékpárverseny lesz. Márpedig szeretek szavazni, filmet nézni és bringázni is - nagyon, mind a hármat, de csak szerre.

Habár fölöslegesnek és károsnak tartom a család és a házasság korlátozó értelmezését, a referendum sorsa mégse hagy hidegen. Mert ez is a demokráciánk része, akkor is, ha rosszul működik. Kíváncsi vagyok, hányan mennek el szavazni és milyen arány születik az igenek és a nemek között. Eredetileg bojkottra készültem, de attól tartok, hogy a tartózkodók jelentős száma nélkül is meglépik az érvényességi küszöböt. Ha valamilyen csoda folytán ez nem következne be, csak akkor lenne értelme a bojkottnak.

De amint elérik a harminc százalékos részvételi arányt, távolmaradásuk esetén láthatatlan massza marad az alkotmánymódosítást ellenzők tábora. Abban a percben rohannék az urnához, hogy leadjam a NEM szavazatomat. Mert csak így tudom igazán kifejezni, hogy nem értek egyet a dologgal, csak így marad nyoma a társadalmi nyilvántartásban. Különben köddé válok, köddé válunk mindannyian. Ebben az esetben élni kell a szavazati joggal, én ezt így gondolom.

Szóval, úgy döntöttem, hogy jól kihasználom a rendelkezésre álló időt és a várhatóan kedvező időjárást.

Ha már kétnaposra szabták a referendumot, szombaton kimegyek egy jót tekeregni az immár XI. kiadásnál tartó Ivóvölgye bringaversenyre.

Valamikor délután lejár a hegyi szakasz, akkor fellépek a netre, lecsekkolom a részvételi kedvet és annak függvényében döntök. Ha pedig a küszöb csak vasárnap dőlne meg, addig sem fogok unatkozni, hiszen javában fog zajlani a Filmtettfeszt udvarhelyi kiadása, amiről Előd kollégánk írt már egy cuccos előzetest – csekkold le és mozizz ingyen

Valójában a referendum nem is forgatja fel annyira a hétvégémet, mint amennyire a gyomromat, de remélhetőleg előtte és utána is életkedvet öntenek belém a jóféle új magyar filmek.

Veronika takarít és történelmet ír

Csodálatos hétvégém lesz. A programot még nem tudom egészen pontosan, de úgy döntöttem, jól fog telni, mert a hagyományos keresztény családommal leszek. Valószínűleg kitakarítom csakis hagyományos módszerekkel a lakást, mert a hanyatló nyugati civilizáció által rám kényszerített életmód miatt hétközben nincs rá időm.

Szombatra ajánlanám az év egyik leghagyományosabb programját azoknak, akik szeretnének a dicső múltba menekülni a borzalmas jelen elől, a 13. Őszi Hadjáratot. Ez tulajdonképpen egész hétvégés program, de a legizgalmasabb részek szombaton lesznek, amikor több mint 100 lovas huszár és 75 szekér vonul végig a Szentegyháza - Lövéte - Szeltersz völgye útvonalon. Csatajelenet is lesz a Vargyas Lázon, bővebb információ a programról itt olvasható.

Vasárnap palacsintát sütök a nagymamám receptje szerint, és melegen (!) fogom tálalni a hagyományos keresztény családom alapjának. Itt egy hasonló recept, de igazából sosem nézem a grammokat, csak úgy random belerakom az összetevőket, elkeverem, és kész.

Szavazni valószínűleg nem megyek el egyik nap sem, ha mégis, akkor egészen biztosan NEM-mel fogok voksolni, mert úgy gondolom, hogy a társadalmat nem az fogja megmenteni, ha visszalépünk egy szintet (vagy rögtön többet) a tolerancia terén.

Nagyon sok mindent meg lehetne erősíteni ebben az országban, igen, talán a családokat is, de nem így. Szerintem erősítsük meg kezdetnek inkább a román lejt. Vagy erősítsük meg a rozsdás korlátokat az út mentén. Vagy a tömegközlekedést, az online ügyintézést. Á, már megint túl sokat akarok, ennyi minden bele sem fér egy hétvégébe.

Ufó megtanulja, mit jelent a gyérfás

Szombaton napfelkeltét nézünk és sárkányt eregetünk waldorfos barátainkkal Szentlászlón. A sárkányok már megvannak, csak a szél hiányzik. Egy kis politikai hátszél. Vasárnap gyérfás legelőkön bandukolok erdészekkel, biológusokkal, szakemberekkel.

A gyérfást azt úgy kell érteni, hogy gyéren vannak a fák, nehogy valaki azt gondolja, hogy van olyan fafajta, hogy gyérfa. Azt vizsgáljuk, hogy milyen szerepe van a legelőkön, kaszálókon hagyott magányos fáknak, mire használják az emberek ezeket a fákat és termésüket, megnézzük, hogy milyenek ezek a legelők, és bizonyára még sok dolgot csinálunk, ami számomra még meglepetés.

Valószínűleg megírom majd élményeimet az uh.ro olvasói számára.

Akinek nem jut gyérfa, annak ajánlom a Szelídgesztenye fesztivált, melyre évek óta készülődöm, de még egyszer sem sikerült elérnem. Ejsze idén sem fogok, de nem azért, mert a gyűlöletszavazáson szeretnék részt venni. A fesztivál Homoródkarácsonyfalván lesz, október 6-án, szombaton, rezesbanda ébreszti a falut, majd lesz vásár, egy csomó néptánc, meg más programok.

Edit iskolás lesz

Mi ottalvós osztálykiránduláson veszünk részt a lányunkkal Kecsetben. A város egyik legjobb iskolájába jár, a Pallóba, aminek az értékrendje, legalábbis az igazgató meg a tanci által közvetítettek, leginkább megegyezik a miénkkel. Az egymás iránti tiszteletre, szeretetre és elfogadásra gondolok. Ezt mondták legalábbis az évnyitón.

Az a jó még ebben az iskolában, hogy a legtöbb szülő tudatosan választja a gyerekének, és így hasonló gondolkodásúak a családok is, ami jó alap a gyerekek közösségi és közösséggé neveléséhez. Tavaly is voltunk osztálykirándulni, és a végére úgy éreztem, olyanok vagyunk együtt, mint egy nagy család. Alig várom az ideit.

Én nem megyek szavazni, mert azt gondolom, hogy ez a népszavazás nem összeköt, hanem megoszt, ellenségeskedést, gyűlöletet szít, és nem hiszem, hogy a családokat bármivel is megerősítené, ha a házastársak szót férfira és nőre cserélnék az Alkotmányban. De legalább gyengíti. Amennyiben menet közben kiderül, hogy érvényes a referendum, akkor megmutatom, mire képes a családjáért a női NEM.

Annak, akinek nincs ilyen jó osztályközössége, az is remek hétvégét tölthet el a családdal, péntek délután babahordozós sétán és divatbemutatón vehetnek részt, egész hétvégén várja őket az Őszi vásár és a Filmtettfeszten. Sajnos a fent említett családi okokból nem emlékezhetünk a Márton Áron téren az aradi vértanúkra szombaton délután, de a kirándulás előtt még belefér a programba egy képlet, Barabási-Albert László előadásra megyünk a Szent István terembe, hogy ellesük napjaink leghíresebb és legtudósabb székelyétől a siker egyetemes törvényeit. 

Előd szerint a Van egy koncert Lesz

Imádom az édesanyámat, az édesapámat is éppen annyira. Imádom a nővéremet, a sógoromat, a kettejük gyermekeit és nyilván nemcsak külön-külön szeretem a felsoroltakat, szerintem családként is nagyszerűen funkcionáltunk és funkcionálunk a mai napig.

A szüleimtől megtanultam a lehető legjobb dolgokat, és nem, nem a biciklizésre gondolok, hiszen arra Kakasy Botond ex-munkatársam tanított meg, hanem arra, hogy legyek toleráns, együttérző az emberekkel és a boldogulásom érdekében ne nyomjak el senkit. Valószínűleg eszerint fogom leélni az egész életem, mégha lelibsiznek is érte, noha nem értem az összefüggést, sem pedig a szó pejoratív értelmét.

A referendum helyett én a családommal töltöm a hétvégét, szerintem sokkal jobban fogom érezni magam velük együtt nevetve a családi asztalnál ebédelés közben, mintha arról szavaznék, hogy olyan embereknek nehezítsem meg a jövőjét, akik nem ártottak nekem. Azért nem teszek így, mert az én keresztény értékrendű családomban nem hagyomány keresztbe tenni másoknak.

A hétköznapokon kevés időt tudunk együtt tölteni, ezért a hétvége nagyját nekik szentelem, legyen a program a közös ebéd, egy film, almaszedés, vagy bármilyen más együttlét.

Az is lehet, ha már eléggé feltöltődtem a családtagjaimmal, akkor elmegyek kikapcsolódni a városba, hiszen a Fészekben Van koncert lesz szombaton, az Alsó Gében egy nagyon jó társasággal lehet beerpongozni, tehát van program bőven.

Sinka szinte kimaradt a bulikörképből, pedig

szombaton lagziba megy, és egészen elgondolkodtató videót küldött arról, hogy mit gondol, mi is itt nálunk a hiba. 

Vasárnap nagy kihívás előtt áll, el kell döntenie, kinek drukkoljon, szülőfalujának vagy a lakóhelyének. Malomfalva vagy Keresztúr nyerjen a körzeti fociban, ez itt a kérdés. Bármelyikük győzzön is, azt ajánlja, kövessük az uh.ro-n az eredményeket.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2018-10-05 18:16:52
Hogyan követitek majd a részvételi arányt? Nem működik elektronikus rendszer, mert egy törvénymódosítással kiiktatták, azt mondanak majd, amit csak akarnak.
avatar
sz.istvan
2018-10-06 12:30:27
re:
avatar
csz
Hogyan követitek majd a részvételi arányt? Nem működik elektronikus rendszer, mert egy törvénymódosítással kiiktatták, azt mondanak majd, amit csak akarnak.


3 óránként közli a BEC (központi választási bizottság).
11.30kor 1% se volt a részvételi arány.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."