Lyukasóra » Bulikörkép

Sör, sport, szerelem és rock’n’roll a Balaton parton...

Ahol Udvarhely a Fradival játszik, a sörivás annyira sport, mint a ping-pong és a szervezők zenéjétől dobod magad hasra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
femiligaj

Legyen ez a család hétvége!

Palacsinta, bringatúra, pálinkaszedés, kecseti...
aa

11. Fishing on Orfű – mi így éltük meg!

Alig két órája nyitották meg a kapukat, de az...
p.anna

A zenész-simogató fesztivál

Az orfűi természetes környezetben megfigyelhető zenész...

zorallgyerek
Zorall gyerek
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2018. augusztus 14., 10:05
0 hozzászólás. 

A Zorall Sörolimpiáját jövő héten, augusztus 22. és 26. között már tizenegyedik alkalommal rendezik meg. Az eredetileg zenekari táborból indult 4 napos fesztiválnak az alsóörsi Pelso Camping ad otthont.

A fesztivál méltóan viseli az olimpia nevet,

hiszen napközben a sport van terítéken. Messze lenne ugyan bringával nekiindulni Udvarhelyről, ha mégis magaddal viszed kedvenc paripád, részt vehetsz a hagyományos programokon, ugyanis Szasza vezérletével az átmulatott éjszakákat intenzív bringatúrán, közösen lehet kiizzadni.

A focirajongók sem unatkoznak, hiszen a kispályás bajnokságon több tucatnyi csapat küzd meg egymással. Az első alsóörsi rendezésű fesztiválon már részt vett a Hejj-Hejj-Udvarhely (Budapesten vagy környékén élő, zömében udvarhelyiek focicsapata) és tornagyőztesként a '95-ben BL-résztvevő Ferencvárossal is megmérkőzhettek.

zorhhu

Focin túl lesz golf, tenisz és ping-pong verseny, erős emberek vetélkedője, illetve nevéből adódóan természetesen sörivó verseny is. A sport mellett az általában szép számban jelenlévő motorosok sem unatkoznak, hiszen napközben több szervezett motoros túra is indul a Balaton-Felvidéken. A kemping területén pedig lesz közlekedés technikai bemutató, valamint az elmaradhatatlan Bazi Nagy Zorall Lagzi.

A pogó sem marad el

A tavalyi év a Sörolimpián a jubileumról szólt, idén ezt megfejelték még több zenekarral, nem tévedünk, ha kijelentjük, hogy ott lesz a magyar rock színe-java. A két színpadon négy nap alatt összesen 53 koncert közül válogathatnak a minden korosztályt képviselő fesztiválozók.

A jó öreg Edda, Ossian, Kalapács/Rudán Joe, Republic, Omen, Blues Company, Bikini, P.Box versengeni fog, hogy melyikük tudja jobban megénekeltetni a közönségét, a Road, Leander Kills, Kárpátia, Dorothy, Junkies, Alvin és a Mókusok, Don Gatto már a pogóról is gondoskodik. Augusztus 23-án a legendás 1993-as Masters of Rock 25 éves évfordulóját ünnepli a Tankcsapda, a Sing Sing, a Sex Action és a Moby Dick zenekar.

A kisebbik sátorban a „nagy nevek" mellett érdemes figyelni a tribute zenekarokra is, hisz első nap a Where is Cooper fogja lángba borítani a házat és megmérgezni minket, péntek éjjel pedig a Ramones Mania remélhetőleg egy kellemes, csendesülős punk őrületet fog elénk tárni, a hasonló nevű válogatás album megjelenésének 30 éves jubileumán.

zorallroad

Természetesen a szervezők is színpadra lépnek, a Zorall zenészei több formációban is tépik majd a húrokat, illetve püfölik a dobokat. Sajnos, udvarhelyi vagy környékbeli zenekar a Shadows 2013-es fellépése óta nem szerepel a programban, amit a fesztivál honlapján böngészhettek napi bontásban.

Az sem elhanyagolandó tény,

hogy a helyszín közvetlenül az alsóörsi vízparton helyezkedik el. Így a látogatók a koncertek mellett egész nap élvezhetik a Balatont. Sőt, a korábbi évek tapasztalatai szerint még egy videoklip forgatásába is belecsöppenhettek. A kempingben bolt és büfé üzemel, de a közelben több étterem közül is lehet válogatni. Kedvezményes heti- és napijegyek is kaphatók még korlátozott számban. Minden más infót a fesztivál honlapján találtok.

Ha igyekeztek, még árnyékos sátorhelyetek is lesz!!!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."