Lyukasóra » Pályázatok

Önkormányzati gyakornokok kerestetnek

Egyetemi hallgatóknak hirdet nyári gyakornoki programot az udvarhelyszéki RMDSZ és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Tanács.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új...
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...

egyetem
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 30., 15:25
0 hozzászólás. 

A gyakornoki program részleteit sajtótájékoztatón ismertette Bíró Barna Botond, a széki RMDSZ ügyvezető elnöke és Antal Lóránt, az UIET elnöke.

Bíró Barna Botond tudatta, hogy harminc helyszínen biztosítanak gyakorlatozási lehetőséget – előzetesen egyeztettek Udvarhelyszék mind a huszonhat vidéki önkormányzatával, illetve Székelyudvarhelyen a városi önkormányzatnál és a szenátori, illetve parlamenti képviselői irodánál is fogadják a gyakornokokat.

„Ha valaki elkötelezettséget érez, hogy egy önkormányzatnál dolgozzon, hogy belenézzen az ott zajló munkába, ez a legjobb alkalom" – üzente.

Antal Lóránt fontos előrelépésként értékelte a kezdeményezést. „Elsőként Székelyföldön sikerült a szövetséggel és a szövetséget képviselő polgármesterekkel közösen egy olyan lehetőséget teremtenünk, mely révén a fiatalok valós betekintést nyerhetnek az önkormányzatiságba" – mondta Antal, majd a program egy közvetett, ám igencsak fontos céljáról is szólt: esélyt adni a fiataloknak a munkahelykeresésben, a gyakorlatszerzésben.

„Ne csak egy igazolást vigyenek az egyetemnek, hogy gyakorlatoztak, hanem tanuljanak, tapasztaljanak is" – tette hozzá Bíró Barna Botond, akitől azt is megtudtuk, hogy a gyakornoki programot a jövő évben a civil és vállalkozói szférára is kiterjesztik.

A program egyfajta munkahelybörze is lesz: a fiatalok eldönthetik, mely tevékenységi területen szeretnének majd dolgozni, a befogadó önkormányzatok, civil szervezetek vagy cégek pedig munkaerőhöz jutnak.

A július, augusztus és szeptember hónapokban futó program révén olyan jól kommunikáló, a bürokrácia útvesztőiben könnyedén kiigazodó, közvetlen csapatjátékosoknak nyújtanak betekintési lehetőséget az önkormányzati és parlamenti munka hátterébe, akik a nyarat nemcsak lazsálással, hanem munkával, tanulással is megfűszereznék.

Előny, ha a jelentkező szociológus, politológus, közgazdász, történész vagy jogász egyetemi hallgató, és az sem baj, ha az önkormányzati munka iránt érez egy kis fogékonyságot.

Az érdeklődők az udvarhelyszéki RMDSZ honlapjáról vagy Facebook-oldaláról tölthetik le a pályázati űrlapot, amihez egy rövid önéletrajzot, a személyi igazolvány másolatát és a hallgatói jogviszonyról szóló igazolást kell csatolni. Szükséges még egy, maximum három oldalas esszé, Itthon 2020-ban címmel, amiben kifejtik, hogy ha döntőszerepben lennének, választott szakmájuk területén milyen jobbító, módosító és jövőbenéző javaslatokkal rukkolnának elő.

A pályázatokat június végéig a szekigyakornok@yahoo.com e-mail címre lehet elküldeni.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."