Lyukasóra » Pályázatok

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új videósorozatában a Transindex.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...
Sajtót tájékoztat a Karalábé Lovagrend

Lehet művészkedni a nemrég megtalált sírkővel

Elénekelnéd, hogy itt es jobb, mint Csíkban, vagy van...

Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. november 23., 17:59
0 hozzászólás. 

Tíz újabb fiatal erdélyi művészt mutat be a Transindex TV Csináljuk másképp! című videósorozatában, amely immár a harmadik évadánál tart.

Az új részekben olyan pályakezdő, de már jelentős sikereket felmutató alkotókat sorakoztatnak fel, akiknek munkájára a szakma mellett a média és a nagyközönség is felfigyelhet.

A 13 perces portréfilmekben egy olyan fiatal erdélyi magyar művészgeneráció képe rajzolódik ki, amelynek tagjai tökéletesen tisztában vannak a saját értékükkel és a hazai művészeti piaci adottságokkal is, amelyek között érvényesülniük kell.

Kik a főszereplői az új részeknek?

Bertóti Johanna versek megzenésítésével vált ismertté, és egyre inkább úgy érzi, hogy a gyerekműfajok jelentik az ő világát. Visky Ábel nagyon sok filmes díjat tudhat magáénak, és most az első egész estés mozifilmjére készül.

Adorjáni Panna egyszerre bátor színházi alkotó, remek novellista és zenész, aki éppen leszokott a kritikaírásról, Kali Ágnest a legtehetségesebb fiatal erdélyi költők között tartják számon, vele az alkotói bátorságról beszélgettünk.

Nemcsak zenéje minősége teszi Iszlai Józsefet a kolozsvári zenei élet egyik üde színfoltjává, hanem az is, hogy gondolatilag is hajlandó megközelíteni saját alkotói folyamatát. Csóka Szilárd Zsolt a geometria segítségével jutott el a portréfestéstől egy sajátságos, fiktív világ megteremtéséig.

Kali Ágnes

Serestély Zalán versekkel kezdte, de most friss novelláskötettel jelentkezik, Adorjáni Márta a művészi igényességű könyvek kivitelezéséről beszél, Bán Attila rendező arról, hogy a rövidfilm vagy az egész estés film a kifejezőbb műfaj, Bodoki-Halmen Kata pedig arról, hogy miért nem szabad a művészeti alkotást produkcióvá tenni.

A Csináljuk másképp! egy kortárs művészetet népszerűsítő projekt, amely közel hozza az alkotókat az erdélyi magyar és román közönséghez. A filmek megvalósítását Románia kormánya támogatta az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala révén.

A teljes Csináljuk másképp! sorozat összesen 23 része a linkre kattintva érhető el.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."