Lyukasóra » Pályázatok

Lásd és láttasd Udvarhely apró kincseit

Lásd meg, fényképezd le, és ne hagyd feledésbe merülni a város épített örökségének értékes „apróságait". Tematikus fotópályázat indul!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új...
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...

Udvarhely este
Az értékelés objektív : tavaly a 11 éves Curcubet Mátyás vitte el a fődíjat.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. augusztus 07., 13:59
0 hozzászólás. 

Hatodik kiadásához érkezett az udvarhelyi  fotópályázat-sorozat – témáját és a kiírással kapcsolatos tudnivalókat augusztus 7-én, szerdán, sajtótájékoztatón ismertették a szervezők, Elekes Gyula igazgató, Csáki Jenő, Balázs Attila fotográfusok és Jakab Áron Csaba önkormányzati képviselő. Ők mindannyian tagjai a fotókat elbíráló zsűrinek és akárcsak az előző években, most is együtt ötölték ki a pályázat témáját és címét.

Épített örökség másként – címet kapta a hatodik kiadás, amelyre ezúttal is bárki, akinek kedve tartja, benevezhet, de csak és kizárólag Székelyudvarhelyen készült alkotással.

„ Azt mondják, nem szabad elveszni a részletekben, de most épp ennek az ellenkezőjére biztatjuk a fotósokat" – fogalmazott Balázs Attila, aki felhívta a pályázók figyelmét: nem a halott várost kell lencsevégre kapni, hanem azokat az „apró részleteket, amelyek a városképet fűszerezik".

Patinás utcanévtábla, kapualjban megbúvó míves öreg kilincs, ajtó- vagy homlokzati dísz, kovácsoltvas kerítés – kis, a város épített örökségéhez tartozó puzzle-darabok, amelyek szinte észrevétlenek, de amelyeket a nyitott szemmel járó-kelő fotós most felfedezhet, megörökíthet – hogy ne csak mi, de az unokáink is láthassák, milyen kincsekkel volt gazdag Székelyudvarhely 2013-ban.

A fotópályázat szeptember 27-én, pénteken délután 4 órakor zárul. A jelentkezőknek eddig kell eljuttatniuk a honlapról ( www.fotopalyazat.ro) letölthető jelentkezési űrlapot és a fotókat a három helyszín (Művelődési Ház, RMDSZ iroda, polgármesteri hivatal) egyikére.

A beérkezett munkákat a fentebb név szerint ismertetett szervezőkből és a sepsiszentgyörgyi Henning János fotóművészből álló öt tagú zsűri értékeli ki, és választja ki, mindenfajta részrehajlás nélkül, csak szakmai szempontok szerint, a jókból is a legjobbakat. A díjazás nem marad el, az első helyezett jutalma ezúttal is 1000 lej készpénz lesz.

A nyertes neve az október 6-ra tervezett, a legjobb fotográfiákat bemutató kiállítás megnyitóján derül ki – ugyanott, ugyanakkor lehet kézbe venni az idei pályamunkákat bemutató katalógust is.

Az Épített örökség másként fotópályázattal kapcsolatos részletes információkat és a jelentkezéshez szükséges űrlapot augusztus 8-án teszik közzé a pályázat honlapján.

Az első pályázatot Kisváros ősszel címmel 2008-ban, a Magyar Fotográfia Napján hirdette meg közösen a székelyudvarhelyi Művelődési Ház, polgármesteri hivatal, RMDSZ és az Udvarhelyi Info Egyesület.

A rajt sikeres volt, akárcsak a következő esztendőkben meghirdetett tematikus fotópályázatok (Tavaszi tárlat – Kapuk 2009, Mesterségek, Mesteremberek-2010, Arc-élek 2011, Udvarhely este-2012), amelyeknek nívós anyagából nem csak katalógus és CD-melléklet készült, hanem vándorkiállítás is, amely Stockholmtól Vácig, Tihanytól Hajdúdorogig, közel 20 határon túli településre is elvitte el a város és a tehetséges fotográfusok jó hírét, nevét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."