Lyukasóra » Pályázatok

Lépj Elek apó nyomába: írj egy mesét!

A kedvenc mesehősöd legyen a főszereplő, a többit rád bízzák a meseíró pályázat ötletgazdái. Nem nehéz, láss neki, hiszen tudod: minden jó, ha vége jó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új...
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...

nepmesek
Írj egy mesét kedvenc mesehősöddel.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 13., 10:48
0 hozzászólás. 

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy mesemondó, akit Benedek Eleknek hívtak, és aki a meséket szerető gyermekek és felnőttek szeretett Elek apója volt és ma is az.

A nagy mesemondó emlékét őrzi és előtte tiszteleg előtte az olvasóközönség születésnapján, minden szeptember 30-án azzal, hogy megünnepli a Magyar népmese napját. Nem marad ki a közös ünnepből az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki szervezete sem, amelynek tagjai gondoltak egy merészet és Elek apó születésének 154. évfordulója alkalmával meseíró pályázatot hirdetnek 1-8. osztályosoknak.

A mese terjedelme legalább egy, legfeljebb két oldal lehet, rajzzal is színesíthető. A szerencsét próbálók munkáit szeptember 26-ig várják a Vár utca 4. szám alatt levő székhelyen vagy szkennelt változatban az udvarhelyszek@emnt.org címre. A borítékra ne felejtsétek el felírni: Lépj Elek apó nyomába.

A meséket korosztályonként díjazzák. Az eredményhirdetés szeptember 29-én, vasárnap 17 órától lesz a Sétatéren, Elek apó kútjánál. Érdemes lesz a pár órás rendezvényre elmenni, mert lesz mesemondás, lehet az aszfaltra meséset pingálni, és ahová szívesen várnak minden mesélő kedvűt, kicsiket és nagyokat egyaránt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."