Lyukasóra » Rendezvények

Tusványoson is fellép a Stereogám

Bemutatkozó koncertje után megkapta első meghívását az udvarhelyi Stereogám alterock-együttes: a csapat július 27-én Tusványoson koncertezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Stereogám koncert a székelyudvarhelyi G. Caféban
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 23., 12:28
0 hozzászólás. 

A Stereogám zenekar bemutatkozó koncertjére múlt pénteken este teljesen megtelt a Szentimre utcai G. Café nagyterme, az öttagú együttes (Tóth Árpád – ének, Máthé László Ferenc – gitár, Antalfi József – billentyűk, Hadnagy László – basszusgitár, Sófalvi Bálint – dob) összesen tizenegy dalt játszott el, kivétel nélkül saját szerzeményeket.

A kb. másfél órás koncert nagyon sikeres volt az összegyűltek reakcióiból ítélve, az együttes teljesítményén meglátszott, hogy régóta együtt játszanak, dalaik szövegei, dallamai, harmóniái eredetiek, ötletesek, elgondolkodtatók voltak.

A zenekart két újságíró, Máthé László Ferenc és Antalfi József alapította, az első dalokat még ők rakták össze, ezután bővült ki a csapat öttagúra.

Pénteken este zsúfolásig telt a G. Café, nagyon sokan voltak kíváncsiak a bemutatkozó koncertre - mivel a zenekar tagjai eléggé ismertek Udvarhelyen újságírói, színészi és zenészi szakmai berkekben, értelemszerűen minden hely foglalt volt a kávézóban. Sokáig nem tétováztak, fél tíz körül belevágtak a műsorba, amiben összesen tizenegy saját szerzemény kapott helyet.

stereogamkezekjo

Ilyen az offline, papír-like?

Ha kategorizálni kellene a Stereogám muzsikáját, akkor a legjobban talán az alternatív jelző illene rá, annnyira eklektikus, illetve szerteágazó - hol egy kis bluesos beütés, hol egy kicsi U2- vagy Kispál és a Borz-íz, illetve Pink Floyd-hangulat, de még Rolling Stones-szerű gitár- és Doors-os zongoraszólót is "kihallottunk" belőle.

Az együttes eddigi legismertebb dala (amiről már felvétel készült és több rádió is játssza) az Ön jól áll nekem a harmadik volt a dalsorrendben. Az első öt szám alatt két húrja is elpattant Máthé gitárjának, de Tóth beszéddel, Antalfi pedig billentyűszólóval hidalta át a kicserélés perceit.

A zenészek hölgyismerősei egy külünleges meglepetéssel is készültek: asztaluktól az első tapsnál különleges papírkezek emelkedtek a magasba. 

A Stereogám tagjain nem nagyon látszott lámpaláz - ha a hobbizenélés ilyen szinten folytatódik, akkor valószínű, hogy Erdélyszerte több helyen fognak fellépni, illetve kész dalaikat hamarosan hanghordozón is megjelentetik.

Ezt talán előrevetíti az, hogy az együttest meghívták a 23. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvénysorozatára is: pénteken, július 27-én 23 órakor a 69 sátorban lép fel a Stereogám.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."