Lyukasóra » Rendezvények

Látogatórekordot döntene az idei Őszi Vásár

Október 3-6 között szervezik az idei Őszi Vásárt. Borkóstolástól az üzleti konferenciáig.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Őszi Vásár
Várják a kiállítók jelentkezését
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. július 24., 15:34
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Prima Press kft. 1999-től évente megszervezi az időközben nemzetközi kiállítássá minősített Őszi Vásár rendezvénysorozatot, amelyet napjainkban a térség legrangosabb gazdasági eseményeként tartanak számon.

A László János üzletember által kezdeményezett kiállítás és a hozzá tartozó járulékos rendezvények tavaly a jubiláló, húszadik kiadásához érkezett. A XX. Őszi Vásár rendezvénysorozat október 4. és 7. között került sor Székelyudvarhelyen.

A rendezvénysorozat sosem öncélú, tulajdonképpeni célja a város és környéke gazdasági életének fellendítése.

A városi Sportcsarnokban, annak közvetlen szabadtéri környezetében a Nemzetközi Kiállítás és Vásár alkalmából évente 150 kiállító mutatja be termékeit.

A vásárral egybekötött kiállítás gazdasági sikereit mi sem bizonyítja jobban, hogy Magyarország Külgazdasági Hivatala (HITA) is támogatja kiállítást, magyarországi kiállítókat akvirálva a rendezvényre.

2012-ben, a HITA támogatásával, valamint régiónkban található gazdasági szakemberek segítségével, a Polgármesteri Hivatal Szent István termében üzleti konferenciát is szerveztek, a konferencia kiválasztott tematikája: Gazdasági együttműködési lehetőségek Székelyföld fejlődésének tükrében. Gazdasági rendezvényeinken neves régiónkbeli és anyaországi gazdasági szakemberek, előadók, vállalkozók voltak jelen.

A rendezvény keretén belül, október 5-7. között került sor a borkóstolással egybekötött IX. Székelyudvarhelyi Borfesztiválra. Ezen rendezvényen a kiváló borfajtákat, szőlőtermelő vidékeket, magyarországi és erdélyi borkülönlegességeket ismertettünk meg a székelyudvarhelyi lakossággal, környékbeli vendéglátóipar cégvezetőivel illetve forgalmazókkal.

Tavaly, a jubiláló XX. Őszi Vásár rendezvénysorozat keretén belül a Sportcsarnok szomszédságában, a székelyudvarhelyi minifocipályán, október 5-7. között szerveztük meg a Székely Termékek Fesztiválját.

A rendezvény lehetőséget teremt a térségbeli termelőknek, szakembereknek egyaránt, hogy bemutathassák legújabb termékeiket, amelyek a székely hagyományokhoz kapcsolódnak, új kapcsolatokat teremtsenek, elősegítve ezáltal, hogy Székelyföldi Régióban található hagyományos mesterségek, termékek egyre nagyobb népszerűséget, ismertséget élvezzenek, egyre szorosabb kapcsolatot teremthessenek hazai és külföldi fogyasztókkal és forgalmazókkal. A fesztivál helyszínén lacikonyhával, népzenei előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és más rendezvényekkel várjuk a látogatókat.

A szabadtéri rendezvények helyszínén, tavaly ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját Székelyudvarhely első rádiója, a Príma Rádió. Szabadtéri népzenei előadásokkal, koncertekkel (Tamás Gábor, Cold Taste, Shadows, Transilvania Rock Band, stb), vetélkedőkkel, versenyekkel, különböző előadásokkal, gasztronómiai bemutatókkal vártuk a hallgatókat, együtt ünnepeltük a rádió születésnapját.

Rendezvénysorozatunk népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt évben közel húszezer látogatója volt, idén meg szeretnénk dönteni a látogatottsági rekordot.

Idén, 2013-ban, az elmúlt évekhez hasonlóan, az Őszi Vásár rendezvénysorozat különböző sikeres rendezvényeit szándékozunk újból megszervezni (Nemzetközi Kiállítás és Vásár, Székely Termékek Fesztiválja, Borfesztivál, Üzleti konferencia, Príma születésnap, egyéb gasztronómiai rendezvények)

Szeretettel várjuk a 2013. október 3.-6. között megszervezendő, XXI. Őszi Vásár rendezvénysorozatunkra!

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."