Lyukasóra » Rendezvények

Nőcsábásszal törnek a csúcsra

Fináléjához érkezett a Heted7Suli idei kiadása. Szerkesztőségünkben jártak a refisek, akik esélyesek az első helyre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fotó: Kakasy Botond
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2014. november 29., 14:54
0 hozzászólás. 

Heten vannak, mint a gonoszok, hetedik hétben jár a Heted7Suli. A Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium csapatának, a ReGRefiTi-nek, akárcsak a többi résztvevőnek, az volt a feladata, hogy a sajtóban is bemutassák bandájukat.

Jelenleg, négy hét feladatainak lepontozása után, kilenc ponttal vezet a gimisek előtt a Refi XI. A (természettudományok) osztályából verbuválódott csapata: Jakab Zsuzsa, Fábián Annamária, Gagiu Krisztina, Zsombori Bíborka, Öllerer Áron és Tekeres Szilárd. A diákokat Cseke Károly fizikatanár segíti.

Öllerer Áront (Ö. Á.) és Tekeres Szilárdot (T. Sz.) arról kérdeztük, hogyan zajlott az eddigi versenyük, mire számítanak.

Eddig milyen feladatokat kellett teljesítenetek?

T. Sz.: Videót készítettünk angol nyelven, ez volt a bemutatkozónk. A másodikban a suli híres arcait mutattuk be.

Ö. Á.: Híres emberkéket, tanárokat, olyan személyeket, akiknek, ha a nevét meghalja valaki, akkor egyből az iskolánkra asszociál. Ez nem sikerült túl jól, ha jól emlékszem, akkor kevesebb pontot kaptunk a giminél.

Nem voltak túl jó arcok az iskolában?

Ö. Á.: Kollázst csináltunk, a gimisek pedig felvételt, talán emiatt. Jobban kidolgozott volt az övék.

A harmadik feladat a pribékes volt. Egy olyan post mortem interjút kellett készítenünk, amelyben Pribék Gergely középkori darabonttal beszélgetünk. Híres nőcsábász volt, akit kivégeztek. Képeket is csináltunk, ezeken reprodukáltuk a kivégzést. Ezért megkaptuk a maximális pontot.

Melyik feladat tetszett a legjobban?

Ö. Á. T. Sz.: A pribékes, egyértelműen.

Ö. Á.: Igen, mert meg kellett mozgatni az agytekervényeket, és kreativitást is igényelt.

Melyik volt a legnehezebb?

Ö. Á.: Talán az utolsó, a mai nap, mert ez igényelt a legtöbb munkát. Már reggeltől járkálunk. Voltunk a Príma Rádióban és a Más Rádióban. Legalább egy médiában be kell mutatkoznunk, de mi biztosra megyünk, és háromnál is jártunk.

T. Sz.: Volt olyan, hogy szerdán kaptuk meg a feladatot. Nem volt mindenki itthon, és olyan fényképeket kellett készíteni, amelyeken legalább öt ember rajta van. Ez nehéz volt.

Ö. Á.: Mondjuk, volt olyan is, egyetlenegyszer, hogy nem vasárnap adtuk le a megoldást, pedig az a határidő. De nem zártak ki, csak azokat, akik következetesen nem teljesítették a feladványokat.

A feladatok mennyire voltak meglepetések idén?

T. Sz.: Változtak a feladatok, csak az utolsó maradt ugyanaz, mint a tavaly.

Hogy osztottátok el a feladatokat?

Ö. Á.: Ahogy értük. Zsuzsa például jól fotózik, így ő fényképezett. Én írtam a Pribék-szöveget. Annamária kiegészítette, szerkesztette, ő volt az összetartó erő a csapatban. Szilárd az eseményszervezésben vett részt, és a szelfi készítésben. Krisztina és Bíborka is aktívak voltak, ők énekeltek a legjobban, a rádióban is ők vitték el az oroszlánrészt.

Miért pont a fizikatanárt választottátok segítőnek?

Ö. Á.: Mert mindenhez odateszi magát. Olyan is volt, hogy saját óráját áldozta ránk. Ő írta a kimenőket, igazolásokat. Nem sajnálta az idejét ránk. Jó fej.

Ha rajtatok múlna, akkor milyen feladatokat adnátok a diákoknak?

Ö. Á.: Talán olyan feladatokat, amelyek megoldásához több kreativitás kell, többet kell gondolkodni. Lazábbakat. Legyenek fantáziadúsak. De ez is jó volt, ahogy volt.

Kapcsolatban voltatok a többi csapattal?

Ö. Á: Eddig még nem, de a végén, az eredményhirdetés után lesz egy vacsora, ahol találkozunk a többi iskola csapataival.

Miért érte meg nektek részt venni a Heted7Sulin?

Ö. Á.: Összekovácsolt minket. Szórakozás volt. Kiszínezte a hetünket. Megtöltötte valamivel az órák közti szüneteket, a tanítás utáni időszakot. Volt például a zenesarok. Ez volt az utolsó előtti próba. Ki kellett választanunk egy nevezetes napot, és azt meg kellett ünnepelnünk.

T. Sz.: Összegyűjtöttük a suliból a zenészalkatokat, voltak gitárosok, fuvolás, hegedűs, zongorista, trombitás. Az ifjú zenészek világtalálkozóját tartottuk meg. A szüneteket kitöltötte a zenélés, majd átmentünk a kicsikhez. Ott volt a legnagyobb sikerünk. Bementem egy alsó tagozatos osztályba, és amikor megmondtam, hogy ingyen tea van, akkor félre kellett szöknöm az ajtóból, úgy jöttek.

Rajzolhattak a plakátra, ők készítették a plakátot, majd amikor elfogyott a tea, akkor felszívódtak.

Ö. Á.: Megismertük például a középkori szokásokat, hogy nézett ki egy akkori ház, mit viseltek az emberek. Ez egy olyan rész volt, amivel nem biztos, hogy másként foglalkoznánk.

Jártunk a fizikaszertárban, a tudományos könyvtárban, a biológia szertárban. Többet megtudtunk az iskolánkról.

Ha ti nyertek, akkor mit kaptok?

T. Sz.: Egy három napos síoktatást a Madarasi Hargitán. Az egész csapat, a vezetőtanár is jön.

Jövőre beneveznétek?

T. Sz.: Sok energiát elvesz, de sokat is ad, ezért megéri szerintem. Jó üzlet. Főleg, ha meg is nyerjük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."