Lyukasóra » Rendezvények

Holnaptól tavaszodik Udvarhelyen

Nem tudod, hogy mit kezdj magaddal májusban? Megmondjuk, csak bírj válogatni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Májusban nyílik a bicikli fotó: Kakasy Botond/archív
Májusban nyílik a bicikli fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. április 30., 17:43
0 hozzászólás. 

Pénteken a hagyományos szejkei majálissal egy hónapig tartó rendezvénysorozat veszi kezdetét Székelyudvarhely Tavasza néven a Polgármesteri Hivatal jóvoltából. A több mint ötven esemény, a város különböző intézményeinek és civil szervezeteinek programjaiból áll össze. A pénteki majális alkalmából a Patkóban összegyűlő tömeg biciklivel vonulhat Szejkefürdőre, ahol a Csíkmadarasi Népi Zenekar, az Open Stage és Simó Annamária szórakoztatja őket. Ezen a napon nyílik a Víz és ember című fotókiállítás a Haáz Rezső Múzeumban.

Ha a hétvégén kizökkennénk az eseménydömpingből, hétfőn a diáksereg és Zorán segít majd visszarázódni, előbbi a Diáknapok nyitónapjával, utóbbi a Városi Sportcsarnokban rendezett koncertjével. A zenei felhozatal további csemegékkel kecsegtet: a Diáknapok keretében a Face Today és az Irie Maffia pénteken az Ifiházban, míg a Kowalsky meg a Vega május 21-én a Minifocipályán és a Csík Zenekar 22-én Márton Áron téren ad koncertet. A nagykoncertek mellett ClassJazzFest, a 49. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivál és további kamaraestek is várják a zenekedvelőket.

Nemcsak zenei programok színezik a kulturális palettát, hiszen színházi előadásokat és képzőművészeti kiállításokat is megtekinthetünk. A Tomcsa Sándor Színház társulata utolsó két előadása, a Hátűznéző és a Nélkül mellett, a gyerekek örömére a Cókmók is újra megtekinthető lesz a színházban. A kicsiket szórakoztatja Berecz András Kossuth-díjas előadóművész is Zöld Petike című előadásával.

A sportolni vágyók és sportért rajongók sem fognak unatkozni május folyamán, hiszen május 9-én a 7. IPSE Városnapi Tömegfutáson élhetik ki fölösleges energiájukat, majd május 19–20-án a Futsal Országos Kupadöntőt, május 28-án a Városi Minifoci-bajnokság tavaszi kupadöntőjét, valamint május 30-án a negyedik Erdélyi Floorball Kupát tekinthetik meg.

Aki még mindig ne kapott volna magának programot, az a 3. Tavaszváró bárány- és pálinkafesztivál, a Dísznövény kertészeti kiállítás és vásár, a hagyományos vásár vagy az eseménysorozatot bezáró gyermeknap külön műsorrendjéből kedvére válogathat.

A rendezvénysorozat bővebb programját a polgármesteri hivatal honlapján vagy a tízezer példányban kiadott hivatalos műsorfüzetben találhatják meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."