Lyukasóra » Rendezvények

Titkos vágyainkat váltja valóra az Alsó G

Minden új lett, mégis megmarad egy kis régi feeling. Megmutatjuk, milyen lesz az Alsó G.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Also G-03
Ilyen lesz az Alsó G, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR BEÁTA
2016. augusztus 11., 11:03
1 hozzászólás. 

Szécsi Zsolttal beszélgettem, a megújuló Alsó G-ről. Ha egy mondatban kellene összefoglalnom az elhangzottakat, ez lenne: Mindent kicseréltek az utolsó csavarig! Lesznek koncertek, bulik, minden, ami a csövön kifér. Nagyon nehéz volt elérni Zsoltot, látszik, hogy nagy a nyüzsi. Röpke beszélgetésünk alatt is többször szólalt meg a telefonja, hiába na, elfoglalt az ember, ha vállalkozó.

Mit változtattatok a helyen?

Mindent! A hely az utolsó csavarig új lett. Más lett a pult, a fürdő. Új a padló, a bútorzat, az áramellátás, a fények, a DJ pult. Az egész struktúra más lett.

Milyen lesz a dizájn? Mik lesznek a falakon?

A falak újra vannak meszelve, vakolva. Most dekorálják: rajzok lesznek, képkeretek és dizájnelemek.

Milyen stílust fogtok követni?

Az új helyet a letisztultság fogja jellemezni, programok szempontjából is. Változatosságra törekszünk. Lesznek élő koncertek, slam poetry-k, DJ vetélkedők, kocsma tehetségkutató, beerponG.

Hogy képzeltétek el a kocsma tehetségkutatót?

Úgy kell elképzelni, mint egy TV-s vetélkedőt. A környékről lejönnek az emberek és megmutatják a tudásukat.

Honnan jött a beerpong ötlete?

A kolozsvári beerpongról mintáztuk. Nagyon furcsa volt számomra, hogy Kolozsváron már nagyon rég óta megy ez, és itt még senki sem rukkolt elő vele, ezért gondoltam, miért ne kezdhetnénk mi el. Minden csütörtökön lesz beerpong, ebből hagyományt szeretnénk teremteni. Bajnokság lesz egészen decemberig, ahol mindegyik játszmából egy csapat jut tovább a végső megmérettetésig. Külön asztalokat csináltattunk, dekoráltunk, van pohár, labda, bíró, minden. Meg van adva a módja.

Also G-02

Az eheti beerpong csak bemelegítő lesz, de jövő héttől kezdődik a pontvadászat. Értékes nyereményeknek örülhetnek majd a bajnokság nyertesei, hiszen a díjak között szerepel egy síklóernyőzés és egy Balaton Sound páros heti belépő. A mostani alkalom ingyenes, míg a bajnokságon egy minimális jelentkezési díj fejében vehetnek részt az emberek.

Mi lesz még?

Lesznek koncertek, bulik, zártkörű események, rock estek, mindennek tematikája lesz. Lesznek korhatáros bulik is, minden korosztályt meg akarunk szólítani. Lesznek 18+-os, 25+-os sőt 35+-os retró bulik is.

Ami biztos, hogy havi rendszerességgel lesz Kusmó, Thomas, Sümecz és mi, a Sax live act. Ezen kívül lesz egy női DJ is Szentgyörgyről, Johnny Kolozsvárról, aki Erdély legnagyobb retro DJ-je. Mi több, lesznek gitárestek és 24 órás bulik is az ünnepekkor.

Milyen koncertek lesznek?

Minden hónapban szeretnénk meghívni egy-egy neves előadót. Limitált létszám lesz a hely befogadóképessége miatt, ezért inkább zártkörű jellegűek lesznek a koncertek.

Szeretnénk kialakítani egy olyan légkört, ahol a közönség kapcsolatot tud teremteni az előadóval, lehet vele fotózkodni, interjút készíteni meg hasonló.

Hogyan lehet majd jegyet szerezni ezekre a koncertekre?

Aki kapja, marja alapon fog működni. Természetesen lesznek protokoll jegyek is, de nem akarjuk megtölteni a helyet, csak annyira, hogy még jól érezzék magukat az emberek. Nem az a lényeg, hogy sok ember legyen, hanem hogy aki lejön, az tudjon normálisan szórakozni. Nem lesznek drágák a jegyek, nem ebből akarunk meggazdagodni.

Milyen lesz a nyitónap?

Remélhetőleg jól fog sikerülni minden. Amikor elérjük a limitált számot, csak úgy fognak bemenni az emberek, hogy ha valaki kijött. Biztos égszakadás lesz az ingyen sör miatt, de el akarjuk kerülni a túlzsúfoltságot.

Also G-01

Megnyitjuk a teraszt is, lesz egy kicsi cigiző hely a hátsó részen, vagyis a régi 3D-s mozi udvarán, de az csak este 10-ig lesz nyitva. Ha bejössz a G-be, meglátod, hogy minden más lett, mindent kicseréltünk. A pult is más helyen van, átalakítottuk az egész helyet. 

Hogyan viszonyul hozzátok a többi szórakozóhely?

Mi senkivel sem akarunk rivalizálni. A Mokka az teljesen más és ezzel nincs is semmi baj, ez a jó, hogy mindenki válogathat.

Hogyan vettétek át  a helyet?

Az előző tulajdonosok ajánlották fel a helyet, mondván, új erőre van szükség. Baráti alapon történt a hely átvétele, a G-ben is sokszor voltam DJ.

Úgy kezdtük az egészet, hogy megkérdeztük az odajáró vendégektől, hogy mi tetszik, és mi nem. Ami tetszik, azt továbbfejlesztettük, ami nem, azt átalakítottuk. Ott dolgoztam hetente, láttam min kell változtatni. Ezt a helyet hárman működtetjük, de egyikünknek sem ez a profilja, amolyan hobbi mindhármunknak. Én például jogi pályán akarok elhelyezkedni a jövőben.

Milyen lesz a tematikája a helynek?

Sok éve jelen vagyok fesztiválokon DJ-ként, és innen merítettem ötleteket. Innen jön az egész new wave irányzat is, amelyet a klubokból vettem át. Udvarhely nagyon péntek orientált buli szempontból, külföldön a csütörtök és a szombat az, ami igazán megy, meg a hétfő. Itt hétfőben nem igazán tudsz gondolkozni, mert túl kicsi a város hozzá.

Mi a terved csütörtökre és szombatra?

Ez a két nap sehol sincs úgy meghalva, mint Udvarhelyen. Újra akarjuk éleszteni a szombatokat a koncertekkel, míg a csütörtököt a beerponggal. A város olyan szinten pang szombaton, hogy lehívhattad volna Armin van Buurent, úgyse lett volna buli.

Also G-07

A klubkoncertek sokat fognak dobni a hangulaton, mert zártkörű és minőségi szórakozást kínálnak. A helyi zenekaroknak is helyet adunk, akárcsak régebb.

Szombatonként lesz Kusmó buli is, ezek korhatárosak lesznek. Udvarhelyen a középkorú réteg nincsen megszólítva, a 25 és a 35-40 év közötti korosztály egyáltalán nincs, ahol bulizzon.

Hogyan fogjátok kiszűrni a korhatáros bulikon a kiskorúakat?

A Kusmó bulikra nem fogunk beengedni 25 év alattiakat, (Na, ide még én se megyek be − szerk.megj.) hiszen ez a korosztály nem azért fog lejönni bulizni, hogy egy 16 évesekkel versenyezzen a bárpultnál.

Mi lesz a fiatalokkal?

Lesznek sulibulijaink is, ahol csak a 18 év alattiaké a lokál. Itt nem lesz alkoholkiszolgálás, de attól még a hangulat garantált.

Ingyen sör Udvarhelyen?

Igen, ez is szombatonként lesz este 10 órától fél 12-ig. A másfél órás ingyen sörnek az a lényege, hogy bevonzza a tömeget, így már könnyebb bulit csinálni. A biztonságra is gondolunk, mindig lesz két biztonsági őr.

Mi lesz a péntekkel?

Pénteken marad a szokásos bulivonal, DJ-kel. 

Szerinted hogyan fog változni az odajáró közösség?

Minden réteget megszólítunk, és a régit se fogjuk elhanyagolni. Az Alsó G-t mindig is azért szerették, mert van egy underground stílusa. Ez most is meg lesz hagyva, nem fogunk mi átmenni klubdiszkóba. Viszont egy kisvárosban az undergroundból nem lehet megélni, nem lehet rá építkezni.

Also G-08

Az underground már amúgy is halott, az underground és a mainstream között elmosódtak a határok. Már Kolozsváron se mennek az ilyen helyek, esetleg Pesten. Nem akarjuk, hogy kihaljon ez a vonulat, természetesen, ezért minden héten adunk neki helyet.

Hogyan szereztétek a Tomorrowland bérleteket? Erre a fesztiválra 20 másodperc alatt elfogynak a jegyek.

Sok éve már a backstage-ben dolgozom fesztiválokon, ezért kialakult a kapcsolatrendszerem a fellépőkkel, zenekarokkal és a szervezőkkel, ez által sikerült hozzájutnom a két jegyhez.

Mit szeretnétek a közeljövőben?

Szeretnénk kialakítani egy olyan Generációt, amelynek tagjai sokszínűen érzik jó magukat.

Még infó:

A régi személyzetből senki se maradt.

Mindig lesz biztonsági őr az ajtóban.

Lesz terasz, áká újra lehet cigizni a G-ben, de csak este 10-ig.

Ki lehet majd bérelni a lokált saját használatra is.

Szép színesek lesznek a bútorok.

A kiskorúakat szúrópróba szerűen fogják ellenőrizni a pultnál.

Zsolt elmondása szerint egy klubot három dolog tud megölni: az egyik a monotonitás, a másik az, ha nem akarnak, vagy nem tudnak újítani, illetve a harmadik az irigység, ha nem tud együttélni a környező helyekkel. Ezeket a problémákat akarják kiszűrni, folyamatosan akarnak frissülni. Terveznek bővíteni is a helyen, de erről további információkat nem árult el.

Also G-05

Megsúgta azt is nekünk, hogy eddig milyen zenekarokkal folynak az egyeztetések. Városunkba fog látogatni a Sub Bass Monster és Dopeman.

Megemlítette azt is, hogy lesznek Guilty Pleasure partyk is, ahol mindenki kérhet olyan számokat, amit titokban otthon hallgat, vagy amit csak a tus alatt mer énekelni, például a Szomorú Szamurájt.

A Tomorrowland jegyekért megosztásokkal lehet harcba szállni, a játék részleteit a Facebook oldalukon olvashatjátok.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nero
2016-08-12 11:32:34
Nem voltam gyakori látogatója ennek a helynek, de annak örülök, hogy a régi személyzet lecserélődött. Lehuzós egy banda volt..

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."